‘Devamsız İşler’ turnede de ilgi odağı oldu

‘Devamsız İşler’ turnede de ilgi odağı oldu

Kültür Sanat 12.02.2025 11:35:08 0
‘Devamsız İşler’ turnede de ilgi odağı oldu
Tarih: 12.02.2025 11:35 Güncelleme: 12.02.2025 11:35
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oyunu ‘Devamsız İşler’ Türkiye turnesinde de yoğun ilgi gördü. Ankara, Yalova, Kocaeli ve İstanbul’da tiyatro severlerle buluşan aile komedisi turne kapsamında gittiği her kentte salonları tıklım tıklım doldurdu.
Gurbetteki Erzurumluların da yoğun ilgi gösterdiği ‘Devamsız İşler’ adlı tiyatro oyununu Drama Yazarı Cengiz Durular kaleme aldı. Oktay Parlar’ın yönetmenliğinde izleyici rekoru kıran oyun; evlilik arefesinde olan bir gencin kent gelenekleriyle olan mücadelesini konu alıyor. Oyunda Oktay Parlar, Şerif Avcı, Selçuk Ağırman, Kerem Tamgac, Kübranur Yüce, Esra Aydın, Hande Köse, Tuğçe Köse, Nazlı Koyunoğullarından, Sıla Katar, Yağmur Güneş ve Muhammet Emin Alumur rol alıyor. Yönetmen Oktay Parlar, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tiyatro oyunumuzu Türkiye turnesi kapsamında vatandaşlarımızla buluşturduk. Ankara, Yalova, Kocaeli ve İstanbul’da toplam 5 sahnede sanatseverlere tiyatro tadında keyifli bir akşam yaşattık. Oyunumuza Ankara, Yalova, Kocaeli ve İstanbul’da destek veren İşadamı Veysi Ayhan’a, Yalova Erzurumlular Derneği Başkanı İsmail Demir’e, Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Yusuf Akpunar’a, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Erzurumlular Derneği Başkanı Erdal Yavuz’a, Pendik Belediyesi ve Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz’a teşekkür ediyorum" dedi.
"Ne mutlu ki sayın başkanımız gibi sanat aşığı bir büyüğümüz var"
Yönetmen Oktay Parlar, "Ne mutlu ki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendi gibi sanat aşığı bir büyüğümüz var" dedi. Parlar, şunları kaydetti: "Erzurum ve Türkiye turnemizde oyunumuzun bu denli ses getirmesinin en temel nedeni kuşkusuz sanata ve sanatçıya büyük önem veren Sayın Başkanımızın bize olan destekleridir. Gurbetteki Dadaşlar da kendilerine bu imkânı sunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e şükran duygularını iletti. Sanat aşığı Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi’nin kentimizin kültür ve sanat hayatına olan katkıları her türlü takdirin ötesindedir. Bununla birlikte şehrimizde tiyatro sanatının gelişimine öncü olan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Sayın Ergün Engin Bey’e de şükranlarımı sunuyorum. Büyüklerimizin katkı ve destekleriyle inşallah daha güzel oyunları tiyatro severlere sunmaya devam edeceğiz." Yönetmen Parlar ayrıca, ‘Devamsız İşler’ adlı tiyatro oyununun, 17 ve 18 Şubat 2025 Pazartesi ve Salı günü saat:19.00’da İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun istek üzerine yeniden izleyiciyle buluşacağını sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ