DEÜ’den deprem bölgesine yardım eli

DEÜ’den deprem bölgesine yardım eli

Genel 8.02.2023 10:19:25 0
DEÜ’den deprem bölgesine yardım eli
Tarih: 08.02.2023 10:19 Güncelleme: 08.02.2023 10:19
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, üniversite hastanesi bünyesindeki sağlık çalışanlarından oluşan ilk grubun ardından dün akşam ikinci sağlık ekibini Hatay’a gönderdi. Sağlık malzemeleri ve ilaçlarla yola çıkan ekibin yanı sıra DEÜ Rektörlüğü, kurum içinde topladığı yardım paketlerini de Türk Kızılayı Buca Şubesine teslim etti.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yardım elini uzatan Dokuz Eylül Üniversitesi, gönderdiği doktor, hemşire ve paramedikten oluşan grubun ardından akşam saatlerinde ikinci sağlık ekibi de Hatay’a doğru yola çıktı. Üniversitenin kendi imkanları ile yürüttüğü çalışmalar ile bölgedeki yaralıların tedavisinde kullanılacak tıbbı malzeme ve ilaçları araştırma uygulama hastanesinde bir araya getiren DEÜ Rektörlüğü, bütün bu malzemeleri hekimlerden ve hemşirelerden oluşan ikinci grup ile göndermiş oldu. Üniversite bünyesinde yürütülen destek kampanyası çerçevesinde farklı birimlerden toplanan malzemeler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Türk Kızılayı Buca Şubesine teslim edildi.

“Yaralarımızı birlikte sarıyoruz”
Çalışmalar hakkında bilgi veren ve hazırlıkları yerinde denetleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yaşadığımız tarifsiz acıya rağmen yaralarımızı birlikte sarmak için gayret ediyoruz. Sağlık çalışanlarından oluşan 37 kişilik ekibimizi Hatay’a yolcu etmiştik. Bu ilk grubun yanı sıra Mağara Araştırma Topluluğumuz ile Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Dairesine bağlı personelimizi de Hatay’a sevk etmiştik. Ayrıca hem deprem konusunda uzman olan hem de inşaat mühendisi olan hocalarımız da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda bölgeye giderek gerekli çalışmalara başlamışlardı. Onlar canla başla görevlerini yerine getirirken ikinci ekibimizi hazır ederek Hatay’a gönderdik. Şu anda Hatay’da ciddi bir sağlık hizmeti ihtiyacı bulunuyor. Biz de üniversite olarak buradaki talebi karşılamaya yönelik destek veriyoruz” dedi.

Kurum içi yardım kampanyası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bölgede ’Olağanüstü Hal’in (OHAL) ilan edildiğini kaydeden Rektör Hotar, “Ortaya çıkan vahim tablo karşısında devletimizin aldığı kararları desteklememiz ve buna uygun planlar yapmamız gerekiyor. Şu anda binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan olaylar zincirine değil, enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya, yaralılarımıza acil sağlık hizmetini sunmaya, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçları gidermeye odaklanmamız gerekiyor. Biz de bu noktada üniversite olarak hızlı bir refleks göstererek hem kurum içi destek kampanyasını organize ettik hem de sağlık çalışanlarımızı bölgeye sevk ettik. İkinci grubumuz da kullanılacak tıbbı malzemeler ve ilaçlarla birlikte kendi imkanlarımızı kullanarak yolcu ettik. Görevli arkadaşlarımız bölgede, AFAD koordinasyonunda üniversitemizin sorumluluklarını yerine getirecekler” diye konuştu.

Desteğimiz devam edecek
Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyalarına olağanüstü desteğin olduğunu aktaran Rektör Hotar, “Bu felaketin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları gidermek için her kişinin ve kurumun iş birliği yapması gerekiyor. Sonuçta biz, geleceği birlikte kucaklayan bir milletin evlatlarıyız. Söz konusu depremlerin de son derece geniş bir coğrafyayı etkilediğini ve mevsimin de kış olduğunu düşündüğümüzde, ivedi çalışmaların önemi ortaya çıkıyor. Dolayısıyla araştırma üniversitesi olarak biz de elimizden gelen gayreti gösterecek ve bütün imkanlarımızı aziz milletimizin hizmetine sunacağız” ifadesinde bulundu.

Mehmet gönlümüze dokundu
DEÜ SKS’nin arama kurtarma çalışmaları neticesinde 2 aylık Mehmet’in enkaz altından çıkartıldığını bilgisini de paylaşan Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bebeğimizin kucaktaki görüntüsünü de onun için ağlayanların gözyaşlarını da unutmak mümkün değil. Bu vesileyle başta Mehmet bebeği olmak üzere vatandaşlarımızı kurtarmak için olağanüstü çaba sarf eden SKS Daire Başkanı Çetin Bayram ve ekibimize teşekkür ediyoruz.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ