Depremzedelere yuva olan yurtlara öğrenciler yerleşmeye başladı

Depremzedelere yuva olan yurtlara öğrenciler yerleşmeye başladı

Genel 4.10.2023 11:26:57 0
Depremzedelere yuva olan yurtlara öğrenciler yerleşmeye başladı
Tarih: 04.10.2023 11:26 Güncelleme: 04.10.2023 11:26
Elazığ’da bulunan 4’ü kız 3’ü erkek olmak üzere toplam 7 yurda öğrenciler yerleşmeye başladı. Kahramanmaraş merkezli depremde 5 bin aileye kucak açan yurtlarda, şimdilerde ise öğrencilerin yerleşme telaşı yaşanıyor.
Elazığ’da ki 7 yurt, 6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın felaketinde depremzede ailelere sıcak yuva olmuştu. Geçici olarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilen 5 bin aile, 31 Temmuz tarihine kadar misafir oldu. Barınma problemi çözülen depremzedeler yeni yuvalarına yerleşirken 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrenciler yurtlarına gelmeye başladı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4’ü kız 3’ü erkek olmak üzere toplam 7 yurda öğrenciler yerleşmeye başladı. 5 bin 133’ü kız 4 bin 352’si de erkek olmak üzere toplam 9 bin 485 öğrenci KYK yurtlarına yerleşmenin heyecanını yaşadı.
’Konforlu yurtlarımızda öğrencilerimizi ağırlamaya başladık’
Depremin ardından öğrencilerin tekrardan yurtlara yerleştiğini belirten Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “6 Şubat depreminin hemen akabinde depremzedelerimizi bakanımızın ve valimizin talimatlarıyla Elazığ’da 3 yurdumuza yerleştirmiştik. Toplamda 5 bin depremzedeyi yurtlarımızda barındırmış olarak görünse de aslında giren çıkanların sayısına baktığımızda bu rakamlar 20 binleri buluyordu. O dönemde hakikaten çevre iller deprem destek illeri olarak büyük bir yük aldık. Hem depremzedelerimizi burada ağırlarken bir taraftan da Elazığ’da evleri ağır hasar alan vatandaşlarımızı da ağırlamıştık. Biz 2020 depremi ve 2023 depremlerinde bakanlığımızın talimatlarıyla yurtlarımızı açmıştık. Pandemi döneminde de vatandaşlarımıza karantina da olan vatandaşlarımızı, sağlık çalışanlarımızı ve cezaevi çalışanlarımızı ağırlamıştı" dedi.
Yurtlara artık öğrencilerin gelmeye başladığını aktaran Eren, "2023-2024 öğretim yılı için yurtlarımız depremzedelerden sonra çok hızlı bir şekilde bakım ve onarımı yapıldı. Konforlu olan bu yurtlarımızda öğrencilerimizi ağırlamaya başladık. Bu yıl içerisinde öğrencilerimizin beslenme ve barınma ihtiyaçları dışında yine Elazığ’ımızın çok güzel tarihiyle birlikte sosyal faaliyetlerini de icra ederek sosyal faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Aynı zamanda öğrencilerimizin beslenme barınma dışında yurtlarda çok verimli vakit geçirebilmeleri için genç ofislerimizi, yazlık ve kışlık bahçelerimizin de restoresini yaptık. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Elazığ’a gelen öğrencilerin çok şanslı olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

’Elazığ’a gelen öğrencilerimizi havalimanları ve otogarlarda karşılıyoruz’
Tüm öğrencileri 4 yıldır hem otogarlarda hem de havalimanlarında karşıladıklarının da altını çizen Eren, “İlk defa Elazığ’a gelen öğrencilerimizi başta yurtlarını konum olarak bulabilmesi için aynı zamanda çok ağır valizlerinin taşınmasında ve bir sıcak karşılama ölçüsünde bu öğrencilerimizi otogar ve havalimanlarında karşılıyoruz. Yurtlara getirdiğimiz öğrencilerimiz, başta yurt çalışanlarımızın Elazığ’ın yöresel ikramları olan badem şekeri ve orcik gibi ikramlarla hem velilerimizi hem de öğrencilerimizi karşıladıktan sonra odalarına yerleştiriyorlar. Bizim öğrencilerimizin çok şanslı olduğunu GSB Elazığ yurtlarının hem çok konforlu hem de bir ev ortamında olduğunu ifade edebilirim. Ben şimdiden yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ