Depremzedeler kendilerine destek için yola çıkanları unutmadı

Depremzedeler kendilerine destek için yola çıkanları unutmadı

Genel 16.02.2023 11:45:07 0
Depremzedeler kendilerine destek için yola çıkanları unutmadı
Tarih: 16.02.2023 11:45 Güncelleme: 16.02.2023 11:45
Asrın felaketinin ardından kenetlenen Türkiye’nin her yerinden depremzedeler için yardım yağarken bölgede bulunan depremzedeler de, kendilerine yardım etmeye gelenler için çabalıyor. Adıyaman’a 30 kilometre mesafedeki 4 bin nüfuslu Şambayat Beldesinde faaliyet gösteren Şambayat Yardımlaşma Derneği ana yolun kenarına kurduğu sofra ile yolculara yemek ikram ediyor. Dernek görevlileri ellerinde ücretsiz sıcak yemek pankartıyla yoldan geçen araçları yemek yemeye davet ediyor.
10 ili etkileyen ve yaklaşık 36 bin kişinin ölümüne sebep olan iki büyük depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının sonuna yaklaşıldı. 228. saatte umutlar Hatay’da bir anne ve iki çocuğu sağ olarak kurtarılırken Türkiye de bölgeye yardım için kenetlendi.“Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında, milyarlarca lira nakdi yardım toplanırken Türkiye’nin dört bir yanından insanlar da araçlarıyla getirdikleri yardım malzemelerini bölgede dağıtıyor. Bölgeye hem Türkiye hem de dünyanını dört bir yanından gelen yardımlara bölgede yaşayan depremzedeler de kayıtsız kalmıyor. Depremden an çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman’a gelen kurtarma ekipleri ve hayırseverler, şehre 30 kilometre kala yolun ortasında elinde ’Ücretsiz sıcak yemek’ yazılı pankartla karşılanıyor. Adeta araçların önünü keserek insanları yemeğe davet eden Dernek üyeleri yemek kazanlarının arkasına kurdukları masalarda yolculara yemek ikram ediyorlar.
Şambayat Yardımlaşma Derneğe Başkanı Mehmet Menteş, deprem sebebiyle zor zamanlar yaşadıkları bugünlerde kendilerine desteğe gelenlere karşı duyarsız kalmak istemediklerini belirterek" Türkiye’nin her yerinden malzeme getiren insanlarımız var. Böyle bir zamanda bizi yalnız bırakmadılar biz de dernek olarak onlara yemek ikram ediyoruz. Ayrıca deprem sebebiyle bazı fırsatçıların yemek ücretlerine zam yaptığını duyduk onlara da fırsat vermemek için kapılız herkese açık. Adıyaman’a giden 4-5 bin kişiye ücretsiz olarak yemek veriyoruz, ismini bile bilmediğimiz bir bağışçımızan malzeme desteği alıyoruz" dedi.
Dernek gönüllülerin bir kısmı yemek dağıtımı yaparken kazanların arka bölümünde ise diğer gönüllüler patates ve soğan soyarak bir sonraki gün içi hazırlık yapıyorlar.
Yoldan geçerken davet edilip inen ve yemek yiyen yolculardan Metin Yıldız ise "İnsanlarımız yardımsever, daha önce burada 8 yıl görev yaptım zaten sıcak kanlı insanlar, bu kötü günde bu birlik beraberliği gösterebiliyorsak kimsenin bize gücü yetmez" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ