Depremzedeler için tüm yurtlarda “Sağlık Merkezleri” oluşturuldu

Depremzedeler için tüm yurtlarda “Sağlık Merkezleri” oluşturuldu

Sağlık 20.02.2023 13:38:11 0
Depremzedeler için tüm yurtlarda “Sağlık Merkezleri” oluşturuldu
Tarih: 20.02.2023 13:38 Güncelleme: 20.02.2023 13:38
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenerek Valilik koordinasyonunda Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilen depremzede vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurtların içerisinde açılan sağlık merkezleri sayesinde yerleştirildikleri yerlerde muayene olabiliyor.
KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelere yönelik olarak başlatılan sağlık çalışmalarını yerinde inceleyen Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yurtlarda sunulan sağlık hizmetleri hakkında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Engin Dinç’ten detaylı bilgiler aldı. Konya merkezde 15 ilçelerde ise 9 olmak üzere toplam 24 yurt içerisinde sağlık merkezi açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, doktor, hemşire ve ebeden oluşan nöbet ekibinin bu merkezlerde görev yaptıklarını belirtti. KYK yurtları içerisinde hizmet sunan sağlık merkezlerinde, yurtlara yerleştirilen yaklaşık 12 bin depremzedenin genel sağlık hizmeti alabildiğini, kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaç bilgilerinin alınarak reçete edilebildiğini ve ilaç temininin sağlandığını aktaran Prof. Dr. Koç, doktorun gerek görmesi halinde afetzedeyi bir üst sağlık merkezine sevk edebildiğini de vurguladı. Prof. Dr. Koç, enjeksiyon, pansuman gibi küçük tıbbi müdahalelerin de bu merkezlerde yapılabildiğini söyledi. Sağlık merkezlerinde gebe, lohusa, bebek ve çocukların aşı takipleri ile ilgili olarak gerekli envanter çalışmalarının tamamlandığını da belirten Prof. Dr. Koç, aşılama çalışmalarının da bu merkezlerde yapılacağını ifade etti.
Açılan sağlık merkezlerine günde yaklaşık 800 depremzede vatandaşın müracaat ettiğini söyleyen Prof. Dr. Koç, sağlık merkezlerindeki görevli veya gönüllü tüm sağlık çalışanlarına da kolaylıklar dileyerek, teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ