Depremzede çocukların travmaları oyun alanlarıyla silinmeye çalışılıyor

Depremzede çocukların travmaları oyun alanlarıyla silinmeye çalışılıyor

Genel 15.02.2023 12:54:10 0
Depremzede çocukların travmaları oyun alanlarıyla silinmeye çalışılıyor
Tarih: 15.02.2023 12:54 Güncelleme: 15.02.2023 12:54
Kastamonu’da gönüllü üniversite öğrencileri, misafir edilen depremzede çocukların travmalarını oyun alanlarında vakit geçirerek silmeye çalışıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören depremzedeler, Türkiye’nin dört bir yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda ağırlanıyor. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor. Afet Koordinasyon Merkezi’nden yönlendirilen veya kendi imkanlarıyla Kastamonu’ya gelen depremzedeler, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına ve Yolkonak Gençlik Kampı’na yerleştirildi. Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve Kızılay gönüllüleri, yurtlarda kalan depremzede çocukların travmalarını oyun alanlarında vakit geçirerek silmeye çalışıyor.

"Onlar için varız elimizden geleni yapıyoruz"
Genç Kızılay Etkinlik ve Organizasyon Birimi Başkanı İlayda Yaren Balcı, "Biz burada afetzede çocukların kafasını dağıtması için oyun alanı oluşturduk. Buraya gelen oyuncaklarla beraber onlarla oyunlar oynuyoruz. Sağ olsunlar çevreden bir sürü oyuncak geldi. Bunları hem çocuklara hediye ediyoruz hem de burada oynuyorlar kafalarını dağıtıyorlar. Gerçekten çok etkilenmişler. En azından burada onların eğlendiğini görmek bizleri de mutlu ediyor. Ailelerden de tepkiler çok güzel bu yönde: ’Çocuğumun ilk defa güldüğünü gördüm’ diyorlar. Biz burada onlar için varız elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"Sosyalleşmeye de ihtiyaçları var"
Depremzede çocukların her zaman yanında olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Mehmet Demiray, "Kastamonu Üniversitesi ekibi olarak bizde çocukların her zaman yanındayız. Çocuklar öğretim hayatında okula gidemiyor. Eğitim sadece okuldan ibaret değil. Sosyalleşmeye de ihtiyaçları var. Enkazın altından çıkanların biraz olsun acılarını dindirmek ve yüzlerini güldürmek için uğraşıyoruz. Kastamonu Üniversitesi olarak her zaman yanlarındayız" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ