Depremzede çocukların acılarını hafifleten gülümsemesi

Depremzede çocukların acılarını hafifleten gülümsemesi

Genel 10.02.2023 13:46:06 0
Depremzede çocukların acılarını hafifleten gülümsemesi
Tarih: 10.02.2023 13:46 Güncelleme: 10.02.2023 13:46
Depremin vurduğu Osmaniye’de barınma noktalarında çocuklar için oyun alanları kuruldu. Oyun alanlarındaki çocuklarla gönüllü öğretmenler ve Mehmetçik yakından ilgilenerek acılarının gülümsemeye dönmesini sağlamaya başladı.
Kahramanmaraş merkezli 2 depremin etkilediği şehirlerden Osmaniye’de de binalarda yıkım ve hasarlar oluştu. Evlerinde hasar oluşan vatandaşlar barınma alanlarında yaşamaya başladı. Barınma noktalarında yeme, içme, ve giysi yardımlarının yanı sıra vatandaşlara ve çocuklara yönelik psikososyal destek alanları da kuruldu. Okullar Kampüsünde kurulan barınma noktasında çocuklar içinde oyun alanları oluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan alanlarda uzman psikologlar ve öğretmenler çocuklar için seferber oldu. Çocuklara çeşitli eğitici ve öğretici oyunlar oynatılarak depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Aynı zamanda bölgede güvenliği sağlamak için bulunan jandarma personeli de çocukların ilgi odağı halinde. Düğün salonuna kurulan barınma noktasında ise bir öğretmen hem kendi çocuğuna hem de depremzede çocuklar için çeşitli aktiviteler ile depremin izlerini silmeye çalışması dikkat çekti. Çocukların sevinci ise adeta bütün hüzünleri unutturdu.

“Geleceğimizi inşa etmek zorundayız”
450 çadırdan oluşan barınma kampında kurulan çocuk oyun alanın dışında bine yakın öğretmenin gönüllü olarak hizmet verdiğini ifade eden Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı unutmamız gerekiyor. Çocuklarımızın gülümsemesi için ikinci gün temel ihtiyaçların karşılanmasının ardından burada görmüş olduğunuz öğretmenlerimizi hemen görevlendirdik. Burada gördüğünüz ve diğer kamplarda hizmet vermekte. Çocukların bu travmayı hızlı bir şekilde atlatabilmeleri bizim için çok önemli. Bine yakın öğretmenimiz gönüllü olarak hizmet vermekte. Çocukları hızlı bir şekilde iyileştirerek, hayatın içine sokmak zorundayız. Devlet ve millet olarak büyük bir acı yaşadık. Bu acıyı hızlı bir şekilde atlatarak geleceğimizi inşa etmek zorundayız. Biz bunun bilincindeyiz” dedi.
Kendi çocuğu ile birlikte depremzede çocuklardan depremin izini silmeye çalışan Öznur Gökşen Dinç, “Burada 4 tane salon var, hepsi de dolu. İnsanlar battaniyelerde çocuklarını uyutuyorlar. Çocukların depremin ilk gününde karton bardaklar ile oyunlar oynamaya başladı. Biz fark edemedik çünkü herkes kendi temel ihtiyaçlarının derdindeydi. Sonrasında birkaç boya kalemi ve kitabı bulduk ve çocukların ilgilendiğini gördük. Çocukların eğitici etkinlere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ