Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor

Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor

Genel 26.03.2023 15:49:17 0
Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor
Tarih: 26.03.2023 15:49 Güncelleme: 26.03.2023 15:49
Malatya’da çadırlarda yaşamlarını sürdüren depremzede çocuklar, çeşitli etkinliklerle yaşadıkları travmayı atmaya çalışıyor. Çadırda yaşayan 12 yaşındaki Zeynep Alyusuf’ta deprem öncesi ve sonrası evini çizdi.
Kahramanmaraş depremlerinde binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve 100 bine yakın evin ağır hasar aldığı Malatya’da kurulan konteyner ve çadır kentlerde depremzedeler yaşamlarını sürdürüyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde kurulan çadır kentte de depremzedeler için yaşadıkları travmayı atlatmaları adına devletin tüm birimleri el birliği ile çalışıyor. Çadır kentte kurulan psiko destek çadırlarında depremzede çocuklar için gün boyu çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’nin farklı illerinden gönüllü olarak Malatya’ya gelen rehber öğretmenler, çadırlarda çocuklarla birlikte etkinliklere imza atarak, yaşadıkları travmayı en kısa sürede atlatmaları adına büyük çaba sarf ediyor. Yine çadır kentin güvenliğini sağlayan jandarma ekipleri de çocuklarla yakından ilgileniyor. Askerler çocuklarla gün boyu çeşitli oyunlar oynarken, güvenliğin de sağlanmasında 24 saat görev başında duruyorlar.
Depremde evleri yıkılan 12 yaşındaki Zeynep Alyusuf’ta çadır kentteki etkinliklere katılan çocuklardan biri. Buradaki etkinliklerde resimler çizen Alyusuf, deprem öncesi ve sonrası yaşadığı evinin resmini çizerek, yaşadığı süreci hayallerine yansıttı.
İzmir’den gönüllü olarak Malatya’ya gelen öğretmen Ömer Aslan, çadır kentte yaşayan çocuklara psikolojik destek verdiklerini belirterek, “Deprem korkusunu yenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 35 tane gönüllü öğretmenlerimizle çadırda çocuklara eğitim veriyoruz. Ayrıca sosyal destek de veriyoruz” dedi.
Gönüllü öğretmen Sevgi Köktaş’ta çadır kentte çocuklara eğitim verdiklerini belirterek, “Sosyal destek amacıyla geldik. Çocuklarımız burada resim çizerek duygularını anlatıyorlar. Psiko destek veriyoruz, çocuklarımız çadırda oyunlar oynuyorlar” şeklinde konuştu.
Van’dan gönüllü olarak Malatya’ya gelerek depremzedelerin yanında olan Erciş İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Kıdemli Astsubay Çavuş Sami Güler, “Çadır kentte çadırların güvenliğinden sorumluyuz. Gerekli yardımları yapmakla mükellefiz. Deprem bölgesinde çadır kentte yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinliyoruz ve hemen elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Depremde 11 ilimiz zarar gördü. Vefat edenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Türkiye’mize geçmiş olsun. Kahramanmaraş’ta ailem yaşıyor, çok şükür sağlık durumları çok iyi. Biz de burada deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ