Depremin üzerinden 3 yıl geçti, enkaz altından kurtulanların üzerindeki etkisi geçmedi

Depremin üzerinden 3 yıl geçti, enkaz altından kurtulanların üzerindeki etkisi geçmedi

Genel 23.01.2023 09:45:57 0
Depremin üzerinden 3 yıl geçti, enkaz altından kurtulanların üzerindeki etkisi geçmedi
Tarih: 23.01.2023 09:45 Güncelleme: 23.01.2023 09:45
Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden Yüsra bebeğin annesi Ayşe Yıldız, o anları anlatırken, sürekli aynı korkuyu yaşadıklarını belirtti.
Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde merkeze bağlı Mustafa Paşa Mahallesi’nde bulunan Kalay apartmanı çökmüş, Yıldız ailesinden anne Ayşe (35), baba Hüseyin (36) ile çocukları Onur (12) ve Yüsra (5) enkaz altında kalmıştı. Anne Yıldız ve 5 yaşındaki kızı Yüsra, 28 saat sonra JAK ekipleri tarafından enkazdan sağ olarak çıkartılırken eşi ve oğlu ise hayatını kaybetmişti. Büyük bir acı yaşayan anne Yıldız depremin 3’üncü yıldönümünde yaşadıklarını İhlas Haber Ajansına anlatarak, deprem anını hiç unutmadıklarını sürekli aynı korkuyu yaşadıklarını ifade etti.

’’Deprem anında sadece çocuklarımızı düşündük’’
Depremin yıl dönümüne girdiklerini belirten anne Ayşe Yıldız, ’’Zaten hiç unutmadık, aynı şeyleri hatırlıyoruz. Sanki aynı şeyleri yaşıyormuş gibiyiz. Cuma günleri sanki tekrar deprem oluyor. Zor anlardı, Rabbim kimseye göstermesin ama her an o anı yaşıyormuşuz gibi geliyor. Deprem anında herkes, öldü kimsemiz kalmadı. Biz de zaten ölümün eşiğindeyiz. Deprem anında çocuklarım, ’Anne bizi kurtar’ diye sesleniyordu ben de çocuklarım çıksın, çocuklarım yaşasın umuduyla enkazın altında sadece çocukları düşünüyordum, kendimi düşünmüyordum. Deprem anında herkes dışarı kaçmaya çalıştı, biz de dışarı çıkmaya çalışırken dış kapının oradayken bina yıkıldı. Enkazın altında kaldığımızda her şeyin bittiğini düşündüm. Enkazın altındayken herkesin bağırdığını duydum bizi kurtarın diye o an sadece çocuklarını düşünüyorsun kendini veya farklı bir şey düşünmüyorsun. Yüsra babasının kucağındaydı sonra ben kucağıma aldım. Zaten kıpırdayacak yer yoktu. Taşların altındaydık eşim de benim üstümde bize sarılmıştı, oğlum da yanımızdaydı. Oğlum 2 gün boyunca konuştu daha sonra nefesi yetmedi. Yüsra benim yaşama sebebim. Rabbim kızımı bana beni de ona bağışladı. Çok şükür kızıma bir şey olmadı” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ