Depremden kurtulan anne-oğul, birbirine hastanede kavuştu

Depremden kurtulan anne-oğul, birbirine hastanede kavuştu

Genel 11.02.2023 12:39:53 0
Depremden kurtulan anne-oğul, birbirine hastanede kavuştu
Tarih: 11.02.2023 12:39 Güncelleme: 11.02.2023 12:39
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde Hatay’da 36 saat sonra enkaz altından çıkarılan anne Eysem, oğlu Bekir’in kaybolduğunu düşündü. Adana Şehir Hastanesi çalışanlarının yardımıyla aynı hastanede bulunan Bekir, annesine yeniden kavuştu.
Hatay’ın Antakya ilçesinde 5 katlı Nehir Apartmanı’nın 3. katında yaşayan ve evleri enkaza dönüşen binadan 36 saat sonra kurtarılan anne ve oğul, Adana Şehir Hastanesi’nde birbirini bularak hayata yeniden ’merhaba’ dedi. Enkazdan çıkarıldıktan sonra hastaneye sevk edilen anne Eysem Açıkgöz, oğlu Bekir İlteriş Kaplan’ı aradığını ve sevk edildiği Adana Şehir Hastanesi’nde görevli sosyal hizmet uzmanı tarafından oğlunun da bulunarak getirilmesi ile büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

“Oğlumu bulamadım çok endişelendim”
Anne Eysem Açıkgöz, Hatay’da depreme uyku esnasına yakalandıklarını belirterek, “Bekir de kucağımda yanımda yatıyordu. Depremde yatağımızla birlikte alt kata düştük. 36 saat enkaz altında kaldık. Pencereden sesimizi duyurmaya çalıştık. Daha sonra İstanbul ekibi oğlumu kurtardılar. 1 saat sonra da beni kurtardılar. Oğlumu kurtardıktan sonra Hatay Araştırma Hastanesi’ne götürmüşler. Ben de oraya gittim fakat oğlumu bulamadım çok endişelendim. Beni Adana Şehir Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada ısrarla oğlumu sordum sağ olsun sosyal hizmetler sorumlusu kardeşimiz onu buldu fotoğraflarını gösterdi. Daha sonra sürpriz yapıp getirdiler” dedi.

“Bekir’i buldum ve annesiyle buluşturdum”
Sosyal Hizmet Uzmanı Caner Fuat Kurt, Bekir’i acilde kötü durumda bulduklarını ifade ederek, “Kayıt altına almak için fotoğrafını çektim. Bekir, annesinin göçük altında kaldığını düşünüyordu. Daha sonra kimsesizlere bakmak için başka yere geçtim. Bir kadın gördüm kimsesizdi ‘yavrumu bulmam lazım’ diye ağlıyordu. Çektiğim fotoğrafları gösterdim ona gördü ‘dur oğlum bu’ dedi bağırdı. ‘Sabret oğlunu getireceğim’ dedim birkaç saat aradım Bekir’i buldum ve annesiyle buluşturdum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ