Depremden kurtarılan hayvanlara Tatvan kucak açtı

Depremden kurtarılan hayvanlara Tatvan kucak açtı

Genel 6.03.2023 10:52:33 0
Depremden kurtarılan hayvanlara Tatvan kucak açtı
Tarih: 06.03.2023 10:52 Güncelleme: 06.03.2023 10:52
BİTLİS (İHA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, depremden etkilenen 25 hayvan ise tedavileri için Bitlis’in Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ekiplerince ilçeye getirildi.
Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım elini uzatan Bitlis’in Tatvan Belediyesi ekipleri, her alanda koşuştururken hayvanları da unutmadı. Gönüllü veteriner hekimler ve teknikerler derneği, Türk Veteriner Hekimler Birliği ile işbirliği içerisinde olan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ekipleri, enkazdan çıkarılan hayvanların ilk müdahalesini deprem bölgesindeki mobil veteriner kliniği çadırlarında yaptıktan sonra sahipsiz ve evsiz kalan 25 hayvanı ilçedeki merkeze getirdi. Tedavilerinin ardından sahiplendirme işlemlerine geçeceklerini söyleyen yetkililer, hayvanların rutin kontrollerine devam edeceklerini aktardı.
Tedavileri yapıldıktan sonra mikroçipler takılıp sahiplendireceklerini söyleyen Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Başkanı Ömer Selçin, “Bu büyük depremlerde öncelikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’ya çalışmalar yaptık. Elimizden geldiği kadar gerek insanlara gerekse hayvanlara müdahale etmeye çalıştık. Son olarak da Türk Veteriner Hekimler Birliğine gelen ihbarla 25 kedi ve 2 köpeğin Malatya’daki müdahalesinde bulunduk. Tabii ki orada tekrar yaşam alanı bulamayacağı için müdahalede bulunduğumuz hayvanları Tatvan’a transfer ettik. Ardından bu hayvanların tedavisine başlayacağız. Tedavileri yapıldıktan sonra mikroçipleri takılıp bu hayvanları yeni ailelerine sahiplendireceğiz” diye konuştu.
Hayvanların bazılarında üst solunum yolu enfeksiyonu, bazılarında ise depremden sonra oluşan hafif yaralanmalar olduğunu belirten Tatvan Belediyesi Veteriner Teknikeri Ömer Atış ise “Biz ekip olarak deprem bölgesinde sahaya indik hayvanlarımıza yardımcı olduk. Elimizden ne gelirse yaptık. Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve Hollanda merkezli Actie Zwerfhonden kuruluşunun destekleriyle ortak çalıştık. Bölgedeki hayvanlarımızı aldık. Tabi bunlar çaresizlerdi. Tatvan Belediyesi olarak biz bu hayvanlarımıza kucak açtık. Aldığımız bu hayvanların bazılarında üst solunum yolu enfeksiyonu, bazılarında ise depremden sonra oluşan hafif yaralanmalar var. Biz bu hayvanları ilk aldığımızda deprem bölgesinde bulunan yardım merkezine götürdük. İlk müdahalelerini deprem bölgesinde yaptıktan sonra Tatvan’daki merkezimize getirdik. Buradaki tedavilerine devam edeceğiz. Tedavileri bittikten sonra kısırlaştırıp, aşılayıp mikroçipleri takacağız ve sahiplendirip yeni ailelerine vereceğiz. Bu konuda herkese, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ