Depremden kurtarılan hayvanlara Tatvan kucak açtı

Depremden kurtarılan hayvanlara Tatvan kucak açtı

Genel 6.03.2023 10:52:33 0
Depremden kurtarılan hayvanlara Tatvan kucak açtı
Tarih: 06.03.2023 10:52 Güncelleme: 06.03.2023 10:52
BİTLİS (İHA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, depremden etkilenen 25 hayvan ise tedavileri için Bitlis’in Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ekiplerince ilçeye getirildi.
Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım elini uzatan Bitlis’in Tatvan Belediyesi ekipleri, her alanda koşuştururken hayvanları da unutmadı. Gönüllü veteriner hekimler ve teknikerler derneği, Türk Veteriner Hekimler Birliği ile işbirliği içerisinde olan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ekipleri, enkazdan çıkarılan hayvanların ilk müdahalesini deprem bölgesindeki mobil veteriner kliniği çadırlarında yaptıktan sonra sahipsiz ve evsiz kalan 25 hayvanı ilçedeki merkeze getirdi. Tedavilerinin ardından sahiplendirme işlemlerine geçeceklerini söyleyen yetkililer, hayvanların rutin kontrollerine devam edeceklerini aktardı.
Tedavileri yapıldıktan sonra mikroçipler takılıp sahiplendireceklerini söyleyen Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Başkanı Ömer Selçin, “Bu büyük depremlerde öncelikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’ya çalışmalar yaptık. Elimizden geldiği kadar gerek insanlara gerekse hayvanlara müdahale etmeye çalıştık. Son olarak da Türk Veteriner Hekimler Birliğine gelen ihbarla 25 kedi ve 2 köpeğin Malatya’daki müdahalesinde bulunduk. Tabii ki orada tekrar yaşam alanı bulamayacağı için müdahalede bulunduğumuz hayvanları Tatvan’a transfer ettik. Ardından bu hayvanların tedavisine başlayacağız. Tedavileri yapıldıktan sonra mikroçipleri takılıp bu hayvanları yeni ailelerine sahiplendireceğiz” diye konuştu.
Hayvanların bazılarında üst solunum yolu enfeksiyonu, bazılarında ise depremden sonra oluşan hafif yaralanmalar olduğunu belirten Tatvan Belediyesi Veteriner Teknikeri Ömer Atış ise “Biz ekip olarak deprem bölgesinde sahaya indik hayvanlarımıza yardımcı olduk. Elimizden ne gelirse yaptık. Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve Hollanda merkezli Actie Zwerfhonden kuruluşunun destekleriyle ortak çalıştık. Bölgedeki hayvanlarımızı aldık. Tabi bunlar çaresizlerdi. Tatvan Belediyesi olarak biz bu hayvanlarımıza kucak açtık. Aldığımız bu hayvanların bazılarında üst solunum yolu enfeksiyonu, bazılarında ise depremden sonra oluşan hafif yaralanmalar var. Biz bu hayvanları ilk aldığımızda deprem bölgesinde bulunan yardım merkezine götürdük. İlk müdahalelerini deprem bölgesinde yaptıktan sonra Tatvan’daki merkezimize getirdik. Buradaki tedavilerine devam edeceğiz. Tedavileri bittikten sonra kısırlaştırıp, aşılayıp mikroçipleri takacağız ve sahiplendirip yeni ailelerine vereceğiz. Bu konuda herkese, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ