Depremde yıkılan binaların karot numuneleri Muş’ta inceleniyor

Depremde yıkılan binaların karot numuneleri Muş’ta inceleniyor

Genel 3.04.2023 11:06:33 0
Depremde yıkılan binaların karot numuneleri Muş’ta inceleniyor
Tarih: 03.04.2023 11:06 Güncelleme: 03.04.2023 11:06
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan binalardan alınan karot ve çelik numuneleri, Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Deprem Araştırma Laboratuvarında inceleniyor.
Muş Alparslan Üniversitesi tarafından kurulan deprem araştırma laboratuvarında çalışma yürüten ekipler, deprem bölgesinde yaptıkları başarılı tahlillerle adından söz ettirdi. MAUN bünyesinde kurulan deprem araştırma laboratuvarında ‘Sarsma Tablası’ ile yeni yapılan binaların beton dayanıklığı belirlenerek deprem performansları analiz ediliyor. Deprem bölgesinde yıkılan ve hasar gören binalarından alınan karot ve çelik numuneler, laboratuvardaki gerekli işlemlerin ardından beton test baskı makinesinde beton dayanımı ile çelik dayanımı testine tabi tutuluyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bölgenin depremsellik gerçeğinin farkında olarak yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Son 5 yılda deprem araştırma laboratuvarımıza ve zemin etüdü laboratuvarımıza ciddi yatırımlar yaptık. Bugünleri birazda ön görerek ve ilimizin depremsellik gerçeğinin farkında olarak ciddi yatırımlar yaptık. Aldığımız ekipmanlar ile kurduğumuz ekiple teknik analizleri yapacak en üst seviyeye geldik. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde de üniversitemizin önemli çalışmaları oldu” dedi.
Deprem bölgesinde alınan örneklerin deprem araştırma laboratuvarlarında incelendiğini söyleyen Polat, “Arkadaşlarımız Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da hem hasar tespitinde hem de savcılıklarda bilirkişi olarak çalıştılar. Buralarda çeşitli numuneler alınarak laboratuvarımızda testler yapıldı. Sadece teknik anlamda çalışma yapmıyoruz. Bölgemizin deprem gerçeğinin farkında olarak bu farkındalığı ilimizdeki gençlerimize ve vatandaşlarımıza yansıtmak üzere çeşitli çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ