Deprem yardımlarını çalan 4 belediye personeli adliyeye sevk edildi

Deprem yardımlarını çalan 4 belediye personeli adliyeye sevk edildi

Asayiş 10.02.2023 14:34:14 0
Deprem yardımlarını çalan 4 belediye personeli adliyeye sevk edildi
Tarih: 10.02.2023 14:34 Güncelleme: 10.02.2023 14:34
Edirne’nin Keşan ilçesinden deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardım malzemelerini çaldığı iddia edilen 4 belediye personeli adliyeye sevk edildi.
Keşan’da Kahramanmaraş’a gönderilmek üzere toplanan yardımları tasnif etmekle görevlendirilen Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 4 kadın personel, iddiaya göre bazı yardım malzemelerini çalarak evlerine götürmüştü. Olayın ortaya çıkmasının ardından 4 kişi açığa alınarak, haklarında soruşturma başlatılmıştı. Hırsızlık suçlaması ile gözaltına alınan Ü.Ç. (67), N.H.Y. (54), N.D. (50) ve L.E. (54) bugün sağlık kontrollerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

"Vicdansızların Keşan’da yeri yok"
Keşan’da büyük tepkiyle karşılanan olayın ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye meclisi ve belediye personelleri ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı. Depremin bıraktığı acılar karşısına Keşan’da ilk günden bu yana büyük bir dayanışma olduğunu belirten Helvacıoğlu, "Ama bir yandan da öyle hadiseler meydana geliyor ki, bunu anlatmakta ve izah etmekte zorlanıyoruz. 4 personelimizin karıştığı münferit bir olay yaşandı. Yapılan tespit ve incelemeler sonrasında soruşturma açıldı. Hukuka sevk edildi. 4 personelimizin iş akitlerine derhal son verdik. Disiplin kuruluna verdik. Vicdansızların yeri ne burada ne de Keşan’dadır. Bu mesaj için bir araya geldik" dedi.

"Personelimizin emek ve özverisini aşağı çekemez"
Belediye personelinin deprem yaralarını sarmak adına özveriyle çalıştığına vurgu yapan Helvacıoğlu, "4 kişinin yaptığı bu üzücü olay, personelimizin emek ve özverisini aşağıya çekemez. Emeklerine leke süremez. Altını çiziyorum, Keşan Belediyesi’nde bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da vicdansızların yeri yok. Bu zihniyet bizden değildir. Tüm personelimizin katılımıyla deprem bölgesine yapılan yardım çalışmaları ve çalışmalar esnasında yaşanan münferit olay ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdik. Keşan Belediyesi olarak devletimizin koordinasyonunda diğer kurumlarımız ile birlikte var gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ