Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı: "Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım"

Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı: "Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım"

Genel 10.02.2023 19:42:26 0
Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı:
Tarih: 10.02.2023 19:42 Güncelleme: 10.02.2023 19:42
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavileri biten hastalar taburcu oluyor. Depreme Kahramanmaraş’taki evlerinde yakalanan işitme engelli Erkan ve Elvan Kaya çifti yaşadıklarını sözlere dökemiyordu ama gözleri çok şey anlatıyordu. Bir başka depremzede ise yaşadığı dehşeti "Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım" diye anlattı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ili sarsan iki depremin ardından yaralıların İstanbul’a sevki de sürüyor. Bazı yaralılar ise kendi imkanlarıyla İstanbul’daki çeşitli hastanelere geliyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan depremzedelerinin tedavilerine devam edilirken, tedavileri bitenler de taburcu oluyor.

Erkan Kaya’nın işaret diliyle söylediklerini tercüme eden tercüman Gülcan Karakuş, “Erkan Kaya ailesiyle birlikte Maraş’ta yaşıyor. Deprem olduğu anda eşi korktuğu için kaçarken ayağını burkmuş. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte iki aile Kayseri’ye gönderiliyor. Evinde çatlaklar olduğunu söylüyor. İlk depremde evdelermiş. Birbirlerine sarılarak hayatta kaldıklarını ifade etti. Daha sonra dışarı çıkmışlar. Havanın çok soğuk olduğunu söyledi. İşitme engelli başka bir aile ile tek katlı bir evde beklemişler. O da olacak gibi değilmiş, sallantılar devam ediyormuş, sonra başka bir yere geçmişler” dedi.

Başka bir depremzede ise, “Kahramanmaraş merkezden geliyorum. Yatıyorduk. Dehşet bir şeydi. Kafama bir şeyler düşünce deprem olduğunu anladım. Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım. İkinci deprem daha şiddetliydi. Bizim yan bitişiğimizdeki bina çöktü. Biz buraya geldik, ama geceleri yine yatamıyoruz. Deprem olacak diye kalkıp kalkıp kaçıyoruz. Can kaybımız yok Allah’a şükür. Komşularımızda tanıdıklarımızda çok var. Donmak üzereydik battaniye bulduk sarıldık. Arabamız vardı yine biz şanslıydık. Hemen o gün Maraş’ı terk ettik. Biz kıyameti yaşadık” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ