Deprem bölgesinde çalışan Çinli Arama Kurtarma Ekibi ülkelerine Pendik’ten uğurlandı

Deprem bölgesinde çalışan Çinli Arama Kurtarma Ekibi ülkelerine Pendik’ten uğurlandı

Genel 18.02.2023 13:52:05 0
Deprem bölgesinde çalışan Çinli Arama Kurtarma Ekibi ülkelerine Pendik’ten uğurlandı
Tarih: 18.02.2023 13:52 Güncelleme: 18.02.2023 13:52
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yıkıma yol açan depremlerin etkilediği bölgede çalışmalar yürütmek için Türkiye’ye gelen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, ülkelerine Pendik’ten uğurlandı. Pendik’te Başkan Ahmet Cin ve Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) ile görüşen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, Başkan Ahmet Cin’e kendi üniformalarını hediye etti. Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takım lideri Chen Yuan, “Türklerin de depremzede olmasına rağmen orada kendi kurtarıcısı olmaları beni en çok duygulandıran şeydi. Çok cesur, misafirperver ve yardımseverler. Felaketin içinde bile bize bunları hissettirdiler” dedi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler nedeniyle bölgede çalışmalar yürütmek için birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye geldi. Çin’den gelen arama kurtarma ekibi de deprem bölgesinde yaklaşık 11 gün boyunca çalışmalarda bulundu. Çinli Arama Kurtarma ekibi çalışmalarının ardından ülkelerine hava yolu ile dönmeden önce Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile görüştü. Başkan Ahmet Cin, ekibe deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti. Çinli Arama Kurtarma Ekibi ile görüşmesinde Başkan Ahmet Cin’e Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) de eşlik etti. Görüşmeye Pendik Kaymakamı Hülya Kaya da katılarak Çinli Arama Kurtarma Ekibine teşekkürlerini iletti. Çinli Arama Kurtarma Ekibi, kendilerini uğurlayan Başkan Ahmet Cin’e kendi üniformalarını hediye etti.

“Tüm ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz”
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Depremden dolayı dünyanın birçok ülkesinden kurtarma ekiplerinin destek vermek amacıyla Türkiye’ye geldiğini biliyoruz. Kurtarma çalışmaları belli bir noktaya geldikten sonra ekipler kendi ülkelerine dönüyor. Çinli arama kurtarma ekibi ile beraber olduk. Onlar da bizim Hatay ilinde kurtarma çalışmalarına katıldılar. Pendik Belediyesinin ekibi PEAK ile beraber ortak çalışmaları da oldu. Onlara çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bu tür doğal afetlerle karşılaşmayız. Güzel günlerde beraber olmak en büyük dileğimiz. Tüm ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Türklerin de depremzede olmasına rağmen orada kendi kurtarıcısı olmaları beni en çok duygulandıran şeydi”
Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takım lideri Chen Yuan, “Biz yaklaşık 11 gün Hatay bölgesinde kaldık. Bizim vazifemiz öncelikle enkaz altından can kurtarmak. Sonrasında yardıma ihtiyacı onlara, yaralılara yardım etmek. Beni en üzen noktalardan biri, yıkılan binaların altında kalan insanlar ve ailelerinin sağ çıkmasını bekleyen kişiler. Bu beni çok üzen görüntüydü. Ama beni mutlu ve umutlu eden de orada dünyanın birçok yerinden gelen ekipler ve Türklerin de bir depremzede olmasına rağmen orada kendi kurtarıcısı olmaları, kendi kendilerine yardımcı olmaları beni en çok duygulandıran şeydi. Bizden çok daha cesurlardı. Daha önce Türkiye ile ilgili çok fazla bilgimiz yoktu. Ama böyle bir felakette Türkiye’ye gelmiş olmak, Türk insanını daha iyi tanımamıza vesile oldu. Çok cesur, misafirperver ve yardımseverler. Felaketin içinde bile bize bunları hissettirdiler. Her şey güzelleştiğinde ve normalleştiğinde tekrar buraya gelerek bu kültürü ve insanları tanımak isterim” diye konuştu.
Çinli Arama Kurtarma Ekibinin Takım Lideri Yardımcısı Chen Tao da, “Öncelikle deprem haberini aldığımızda üzüldük. Acil olarak ekibi toplayıp Türkiye’ye geldiğimizde felaketin ne kadar büyük olduğunu gördük. Mümkün olan en kısa sürede ne kadar can kurtarabiliriz diye düşündük ve o hislerle çalıştık” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ