Deprem bölgesi Malatya’da 159 bin öğrenci için ilk zil çaldı

Deprem bölgesi Malatya’da 159 bin öğrenci için ilk zil çaldı

Eğitim 9.09.2024 12:59:34 0
Deprem bölgesi Malatya’da 159 bin öğrenci için ilk zil çaldı
Tarih: 09.09.2024 12:59 Güncelleme: 09.09.2024 12:59
Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 159 bin 116 öğrenci ders başı yaptı.
Uzun yaz tatilinin ardından deprem bölgesi Malatya’da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 159 bin 116 öğrenci ile 12 bin 464 öğretmen ders başı yaptı. İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında resmi tören ise Fırat İlkokulu’nda düzenlendi. Vali Seddar Yavuz, Milletvekili İhsan Koca, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Emniyet Müdürü Arif Çankal ile daire müdürleri ve velilerin katıldığı törende öğrencilerin ilk gün heyecanı yaşandı.
Açılış konuşmasın yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Bu topraklara olan vicdan borcunu, memleket aşkıyla yoğuran, samimi ve özverili Malatya maarifin her bir eğitim neferi Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak için, her eğitim öğretim yılı olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılında da heyecanla ve azimle çalışmalarını yürütmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bin 640 yeni sınıf hizmete girecek
6 Şubat depremlerinde yıkılan okulların yerine yeni okulların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini ifade eden Bakır, “Deprem sonrası 8 tane okulumuzun inşaatı tamamlanarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında açmış, bugün itibari ile de 25 tane okulumuz daha inşaatı tamamlanarak eğitim öğretim açılmıştır. Ekim ayı başında 9 okulumuzun daha inşaatı tamamlanarak devreye girecek, depremden sonra Kasım 2024 sonuna kadar da toplam 52 okulumuzun inşaatları tamamlanarak eğitim öğretime açılmış olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızca onaylanan toplam 108 projemiz bittiğinde, deprem nedeniyle kaybetmiş olduğumuz 855 dersliğin neredeyse iki katına kadar yani bin 640 sınıfı elde etmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Malatya Valisi Seddar Yavuz da eğitimin dünyada en çok tartışılan, en çok üzerinde durulan stratejik alanlardan biri olduğunu belirterek, “Eğitim, refahımızı, huzurumuzu ve bağımsızlığımızı direk etkileyen en önemli araçlardan bir tanesidir. Bu yüzden de bütün toplumlar eğitimi ve eğitim modellerini tartışır. Biz Türkiye’yi yüz yılın maarif modeliyle kendinize özgü, medeniyet değerlerinden beslenen ama evrensel, ıskalamayan yeni bir modeller yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Deprem sonrası projelerin gerçekleştirildiğinde depremden önceki sınıf sayısını ikiye katlayacaklarını ifade eden Vali Yavuz, “Kasım ayı itibariyle neredeyse kaybettiğimiz sınıfların yüzde 85’ini tekrar kazanmış olacağız” ifadelerine yer verdi.
Şehirde depremin izlerinin silindiğini de belirten Yavuz, “Özellikle kalıcı konutları, kalıcı iş yerlerini, kırsal köy konutlarını hızlıca inşa etmeye devam ediyoruz. Şehir merkezinde rezerv alanlar başta olmak üzere inşaatlarımız hızla devam ediyor. Malatyalı kardeşlerimizin de desteğiyle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin imkanlarıyla inşallah bu şehri en kısa zamanda daha güzel şekilde inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, valiliğimiz kısaca tüm kamu kurumu ve kuruluşları ele ele vererek şehrimizi ayağa kaldırmak için ciddi şekilde çalışma yürütüyoruz. Özellikle buradan bir kez daha Malatyalı kardeşlerime seslenmek istiyorum. Yıkım faaliyetlerimizi, tahliye faaliyetlerimizi hızlı gerçekleştirirsek hızla inşa faaliyetleri gerçekleştiririz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Sonrasında Vali Seddar Yavuz, öğrenciler ile birlikte ilk ders zilini çaldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ