DEM Parti'Den Van'da Bölücü Sempozyum: Kürdistan İfadeleri Tepkileri Alevlendirdi

DEM Parti'nin Van Sempozyumunda 'Kürdistan' ifadelerinin kullanılması tepkileri büyütüyor. DEM Parti Van halkının sinir uçları ile oynamaya devam ediyor.

Van Haberleri 8.09.2024 12:22:00 0
DEM Parti
Tarih: 08.09.2024 12:32 Güncelleme: 10.09.2024 00:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

DEM Parti, Van'da düzenlenen bir sempozyum esnasında "Kürdistan" ifadesinin kullanılmasına ve bölgenin sorunlarının tartışılmasına sahne oldu. Partinin Ekoloji Komisyonu tarafından düzenlenen "Tarımda ve gıdada geleceği kurmak" konulu sempozyum, bölgede ve Türkiye genelinde tartışmayı alevlendirdi.

SEKİZER SAATLİK SEMPOZYUM PROGRAMINDA "KÜRDİSTAN" İFADESİ

Dün başlayan toplantıda, parti binaları bahçesinde bilgilendirme açıklaması yapılırken, sempozyum programında "Kürdistan" kelimesinin yer alması bazı çevrelerin dikkatini çekti. İlk olarak dün 13:30 ve 15:30 saatleri arasında "Sömürge Bağlamında Kürdistan'da Tarım Politikaları" başlığı altında bir konuşma gerçekleştirilen sempozyum, Türkiye'de yapılıyor olmasına rağmen "Kürdistan" teriminin varmış gibi kullanılması bazı tepkileri beraberinde getirdi. Moderatörlüğünü Fatih Çiçek'in üstlendiği oturum, katılımcılar ve izleyiciler arasında çeşitli yorumlara neden oldu.

 

TARTIŞMALI OTURUMLAR VE SUNUMLAR

Aynı oturumda üç konuşmacı yer aldı. Sinan Çiftyürek, bölge tarımı üzerine yapmış olduğu konuşmasında GAP ve DAP projelerinin etkilerini ve çözüm önerilerini dile getirdi. Nejla Demir, "Sömürgeci Bir anlayışla Kürtlerin tarımsal ekonomiden koparılarak Kürdistan'ın insansızlaştırılması ve Kürtlerin emeğinin sömürülmesi" üzerine görüşlerini sundu. Aynı gün, Ramazan Polat "Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarının kıskacında tarım ve gıda krizinden çıkış arayışları ve örgütlenme" konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

 

İDDİA: SEMPOZYUMU DEM'Lİ BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ZEYDAN FİNANSE ETTİ

Söz konusu etkinliğin akşam saatlerinde yapılan bölümünde "Kürdistan'da tarım politikaları, ne yapmalı, nasıl yapmalı?" başlığı altında tartışmalar sürdü. Moderatörlüğünü Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in yaptığı bu bölümde dört konuşmacı yer aldı ve bölgedeki bitkisel üretim ve hayvancılık durumu masaya yatırıldı. Sempozyumun, DEM'li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan tarafından finanse edildiği iddia edilirken, Zeydan'ın "PKK sizi tükürüğü ile boğar" şeklindeki ifadeleriyle de devlete meydan okuduğu biliniyor. 

Van halkının büyük tepkisi ile karşılaşan bu etkinlikte, Van Barosunun salon tahsis etmesi de bazı kesimler tarafından tepki topladı.

 

BUGÜN DE "KÜRDİSTAN" BAŞLIKLI KONUŞMALAR YAPILACAK

Devam eden sempozyumda, 8 Eylül Pazar (bugün) günü de "Kürdistan" hakkında başlıklı konuşmaların yapılacağı belirtiliyor ve bu durum bölgede ve ülkede birçok tartışmayı beraberinde getiriyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ