DAP bölgesi kadın kooperatifleriyle online toplantı yapıldı

DAP bölgesi kadın kooperatifleriyle online toplantı yapıldı

Genel 7.02.2024 12:43:28 0
DAP bölgesi kadın kooperatifleriyle online toplantı yapıldı
Tarih: 07.02.2024 12:43 Güncelleme: 07.02.2024 12:43
Kadın istihdamını artırmak ve kadın girişimcilerin kurduğu kooperatifleri desteklemek amacıyla, DAP Bölgesi Kadın Kooperatifleriyle online toplantı yapıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin düzenlediği toplantıda, kadın kooperatiflerinin sorun ve ihtiyaçları istişare edildi. Toplantıya katılan kooperatif yetkilileri söz alarak, faaliyet konularını belirtip, destek talebinde bulundular.
Toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen başkanlık etti.
Toplantının, 2024 yılı teması olarak belirlenen ‘Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı’ kapsamında yapıldığını açıklayan Başkan Demirdöğen, amaçlarının; kadın kooperatiflerini ve faaliyetlerini tanımak, sorun ve ihtiyaçlarını öğrenmek, kadın kooperatiflerinin bölgesel kalkınmadaki rolünü değerlendirmek olduğunu söyledi.
Sorumluluk alanında bulunan 15 il (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van) 143 ilçeden oluşan DAP Bölgesi’nde, Bölgesel kalkınma için çalıştıklarını ifade eden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, üretimde kadının öneminden bahsetti.
Bölgede, 111 kadın kooperatifinin aktif olarak yer aldığını belirten Demirdöğen, kooperatiflere hangi alanlarda destek verilebileceğini, ayrıca iyi uygulama örneklerinin ziyaret edilerek kooperatifler arası dayanışmanın arttırılabileceği, bunun yanı sıra eğitim, danışmanlık, teknik destek, pazarlama ve girişimcilik alanlarında desteğe hazır olduklarını dile getirdi.
Demirdöğen, şunları kaydetti: “Hepinizi tebrik ediyorum. Bölgemizde zor bir işe girdiğinizi biliyorum. İki kişinin bir araya gelemediği bir yerde mevzuata göre en az 7 kişiyi bulmak bile büyük bir başarı. Sosyal şartları biliyoruz. Cesaretinizden dolayı tebrik etmekle birlikte, üzerinize aldığınız bir sorumlulukta başarılı olma sorumluluğu. Bu işte başarılı olmak zorundasınız, çünkü başarısız olduktan sonra benzer yapıların oluşturulması da zorlaşıyor. A kooperatifi başarılı olamadı deyince bundan sonraki kooperatif çalışmaları da sekteye uğruyor. Bakanlık olarak da bu yıl kadın girişimciliği ve kadın istihdamı olarak bir hedef belirlemiş durumdayız. Bu başlık altında en azından kadın kooperatiflerini destekleyerek başarılı olmalarını ve sürdürülebilir hale gelmelerine yardımcı olmaya çalışacağız.
Çalışmalarınızı sürdürürken profesyonelleşmeye hatta kurumsallaşmaya çalışın. Yani kişilere bağımlı olmaktan ziyade kurumsallaşmanız lazım. Gerekirse yetkilerinizi paylaşın kooperatif üyeleriyle. Az olsun benim olsun mantığından uzaklaşmanız lazım. Bu konuda kadın girişimcilere eğitimler verebiliriz. Kurumsallaşmadığınız sürece dünyanın en iyi ürününü satmaya çalışsanız bile bir yerde tıkanırsınız.
28 çeşit kooperatif var. Biz daha spesifik olarak ihtiyaç ya da noktasal hedef belirleyerek her bir kooperatife tabiri caizse ilaç olabilecek türden destekler vermeye çalışacağız. O yüzden bu toplantıyı yaptık. Mümkünse bundan sonra taleplerinizi içeren bilgi notlarını da bizimle paylaşın. Bu çalışmayı tamamladıktan sonra Erzurum’da ya da başka bir yerde, toplantı düzenleyip, tespitlerimizi yine sizinle paylaşıp, daha sonra bunu rapor haline getirip bakanlığa sunacağız.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ