Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmeni: İyi bir talebeydi

Emekli öğretmen Müzekka Gürbüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu, cumhurbaşkanlık görevine de layık olduğunu söyledi.

Haberde İnsan 23.11.2022 21:10:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 23.11.2022 21:16 Güncelleme: 23.11.2022 21:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lise öğretmeni Müzekka Gürbüz, eğitimcilik hayatını anlattı.

Kocaeli'de yaşayan 92 yaşındaki emekli öğretmen Gürbüz, ortaokulu Bulgaristan'da bitirdikten sonra Türkiye'ye geldi.

Mezun olduğu lisede görev aldı
Burada da 1950'li yıllarda İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra aynı lisede de öğretmenlik görevine başladı.

Birçok başarılı öğrenci yetiştiren Gürbüz'ün öğrencileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da vardı.

"İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunlarındanım"
İstanbul'a geliş sürecini anlayan emekli öğretmen, "Burada İmam Hatip Lisesi açıldı, Bulgaristan'da kapandı. Allah'ın hikmeti. Buraya geldim. İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunlarındanım. Sonra Yüksek İslam Enstitüsü açıldı, orayı da bitirdim. Ondan sonra öğretmen oldum. Birçok ismini sayamadığım genci mezun ettik. Hepsi görev aldılar, vazifelerini yapıyorlar. Güzel yerlere geldiler, aralarından Cumhurbaşkanı bile çıktı." dedi.

"Bugün başımızda olmasına duacıyız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilik yıllarını anlatan emekli öğretmen Müzekka Gürbüz, "Çok terbiyeli biriydi. Hakikaten de terbiyeli, uslu bir öğrenciydi. Başka çocuklar gibi yaramazlık yapmazdı. Ön sırada oturuyordu, dinliyordu. Sorduğumda cevap veriyordu. Öyle iyi bir çocuktu. Bilirsiniz, talebeler arasında binbir türlü çocuklar var. Yerinde duramayanlar olurdu ama o akıllı, uslu dersi dinliyordu. Bugün başımızda olmasına duacıyız, Allah korusun. Memleketimiz için bir şanstır. Her kula nasip olmaz. Memleketimizi Allah düşmanının şerrinden korusun, dua edelim. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

"O göreve layıktır"
Müzekka Gürbüz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine layık olduğunu belirterek, "Muhakkak iş yapacağı belliydi. Cumhurbaşkanı olacağını nereden bilebilirdim. Cumhurbaşkanı dahi oldu. O göreve layıktır. İyi bir talebiydi. Başımızda böyle biri bulunduğu için Allah'a şükrederim, dua ederim. İslam aleminde yoktur, dünyada böyle biri yoktur." şeklinde konuştu.

"Öğretmen demek öğreten demektir"
Genç öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Gürbüz, "Genç öğretmenler öğretsinler. Biz çok öğretmen gördük. Muhabbet eden öğretmen de gördük, dersini doğru düzgün veren öğretmen de gördük. Hepsini gördük. Öğretmen öğretir. Öğretmen demek öğreten demektir. Hepsinin günahını almayayım ama bazı öğretmenler vardı; gelirler doğru dürüst ders anlatmazlar, muhabbet ederlerdi. Öğretmen dediğin çocuklarla tabii konuşacak ama hep sürekli muhabbet olmaz, sürekli de ders olmaz. Gelir gelmez derse başlamak ve sonuna kadar ders anlatmayı talebe anlamaz. Bunu ayarlamak lazım." ifadelerini kullandı.

İHA'nın aktarımına göre; Müzekka Gürbüz, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü de kutladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ