Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim kanunu polemiğine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazı sonrası basına yaptığı açıklamada, “Seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık.

Politika 21.01.2023 08:07:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 21.01.2023 08:10 Güncelleme: 21.01.2023 08:07

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar. 60 gün sonra da YSK kronolojik yapıyı çalıştırır. Diyelim ki Martın 10’unda ilan etti, ondan son 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa o gün seçim günüdür” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Hz. Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Büyükşehirlerde de büyükşehir belediyeleri barajlar yaparak önlemini alır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet Su İşleri barajlarla çözme yoluna gider. Büyükşehirlerde de büyükşehir belediyeleri barajlar yaparak önlemini alır. Bunlar anlık adımlar değil. Tedbirlerini çok daha önceden almak gerekiyor. DSİ olarak birçok şehrimizde barajlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlerde de büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır. Onların da buralarda barajlar yapmaları gerekir. Gördüğümüz kadarıyla şu anda oranlar ciddi manada düşmüş vaziyette. Birçok insanın karşı çıkmasına rağmen Yusufeli Barajı'nı yaptık. Kısa sürede devreye girmiş olacak. Bu barajlar sıkıntılı anları gidermeye yönelik adımlarımızdır. Bu işin tek tedbiri barajlardır. Bunun dışında ciddi bir tedbir söz konusu değil” dedi.

“Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar”

Erdoğan, “Hukuk farklı bir şey. Ama bunun yanında guguk o da farklı bir şey. Seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Şu anda Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar. 60 gün sonra da YSK kronolojik yapıyı çalıştırır. Diyelim ki Martın 10'unda ilan etti, ondan son 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa o gün seçim günüdür. Bunu da YSK takip eder. Bunlar bu işin farkında değil ama 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar. Bu olumlu bir adımdır” diye konuştu.

“Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi tayin edemez”

Economist dergisinin kapağı hakkında konuşan Erdoğan, “Türk medya mensubu olarak Economist'in yorumuna sizler evet diyor musunuz? Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse Türkiye'de o olur. Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi tayin edemez” dedi.

“Miçotakis'in söylemleri özellikle bölgenin geleceğini belirlemeye yeterli değildir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Miçotakis'in söylemleri özellikle bölgenin geleceğini belirlemeye yeterli değildir. Gerek Lozan'ın gerek Adalar ile ilgili yaklaşım tarzının şu anda yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını görüyoruz. Adalar'ın silahlandırılması diye bir şey yoktur. Ama bunlar şu anda adaları silahlandırıyor. Adalar'ı silahlandırmak suretiyle Lozan'a ve gerek diğer anlaşmalar ile ilgili ters adımlar atılıyor. Gerekli yerlerde gerekli şeyleri söylüyoruz. Başlarının çaresine bakacaklar” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ