Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Gazze’de 30 günü aşkın süredir insanlık ve savaş suçu işleniyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Gazze’de 30 günü aşkın süredir insanlık ve savaş suçu işleniyor"

Politika 7.11.2023 12:40:28 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Tarih: 07.11.2023 12:40 Güncelleme: 07.11.2023 12:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Gazze’de 30 günü aşkın süredir insanlık ve savaş suçu işleniyor" dedi. Yılmaz, Türkiye’nin zulme uğrayan bölgedeki insanların güvenliği için elinden geleni yaptığını ve yapmaya devem edeceğin vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi program ve açılışa katılmak üzere bulunduğu Malatya’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek insanlık suçu işlendiğini söyledi. Türkiye’nin her zaman olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu ifade eden Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgedeki acıların sona erdirilmesi için her türlü çabanın gösterildiğini belirtti.

"Gazze’de 30 günü aşkın süredir insanlık ve savaş suçu işleniyor"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gazze’de 30 günü aşkın süredir insanlık suçu işleniyor, savaş suçları işleniyor. Bunu görmek için Gazzeli, Filistinli olmaya gerek yok, Müslüman olmaya da gerek yok. İnsan olmak yeter. Gerçekten oradaki acıları hissetmek için, paylaşmak için. Gazzeliler bir taraftan açlıkla diğer taraftan ağır bombardımanla kıyıma uğratılmaktadır. Binlerce sivili hedef alan bu katliamın önüne geçilmesi şu anda insanlığın en önemli, en öncelikli meselesidir. Bizim de en öncelikli meselemizdir. Bunun için en hızlı şekilde ateşkesin sağlanması ardından da kalıcı barışa giden yolun açılması gerekmektedir. Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerinin yanındadır. Filistin davasının sonuna kadar arkasındadır. İnsani yardımlar anlamında öncü bir ülke olduk. Bu süreçte Mısır’a çok sayıda uçakla yardım iletildi. Refah sınır kapısından imkan oluştukça oradaki mazlum halka, zulüm altında olan halka destek olmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye Gazze için bütün imkanlarını kullanıyor"
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgedeki huzurun sağlanması adına çok çaba sarf ettiğini belirten Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız her platformda Gazzeli mazlum ve mağdurların haklarını savunmakta, dünyada o mazlumların sesi olmaktadır. Gazze’de de durum aynı şekilde. Bu konularda en açık ve net konuşan, tavrını ortaya koyan, önde gelen bir lider olarak her türlü diplomatik çabayı da ortaya koymaktadır. Özellikle kalıcı çözüm sağlanması noktasında her türlü fikri, projeyi, politikayı ortaya koyan bir ülkedir Türkiye Cumhuriyeti. Böyle bir süreç olması halinde de garantör yükü olma alternatifi dahil olmak üzere her türlü imkânını harekete geçirmektedir. Son yapılan Türk Devlet Teşkilatı zirvesinde de sivil koruma mekanizmasının kurulması için gerekli adımların atılması gerektiğini Cumhurbaşkanımız ortaya koymuştur. Buna benzer pek çok insani ve diplomatik çaba devam etmektedir. Bir kısmı kamuoyuna yansıyor bir kısmı yansımıyor. Bu konuda çok yoğun bir mesai içinde olduğumuzu, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda bütün imkanlarını kullandığını ifade etmek isterim. Bu vesileyle tekrar Gazze’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, orada yaşayanlara sabır diliyorum. Er ya da geç bu sorun inşallah ortadan kalkacaktır. Hak yerini er ya da geç bulacaktır" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ