Cumhurbaşkanı Erdoğan: “14 Mayıs’ta umudunu Türkiye’ye bağlamış mazlumlar, mağdurlar kazanacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “14 Mayıs’ta umudunu Türkiye’ye bağlamış mazlumlar, mağdurlar kazanacak”

Politika 5.05.2023 19:10:54 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “14 Mayıs’ta umudunu Türkiye’ye bağlamış mazlumlar, mağdurlar kazanacak”
Tarih: 05.05.2023 19:10 Güncelleme: 05.05.2023 19:10
Erzurum’da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Umudunu Türkiye’ye bağlamış mazlumlar, mağdurlar kazanacak. Seccadeye ayakkabıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek” dedi.
Van’daki programının ardından Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da miting alanında vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Biz Erzurum’u çok seviyoruz. Şu ihtişam sevilmez mi. 14 Mayıs akşamı balkondan sizlere sesleniyoruz. Durmak yok gümbür gümbür 14 Mayıs’a yürüyor muyuz? Erzurum bugün bir rekor kırdı. Yoldan, havalimanından buraya gelene kadar rakam 130 bin. 14 Mayıs’tan sonra teşekkür için buraya tekrar geleceğim. Alnın ak Palandöken’den gönlün yücedir Erzurum, gelmeyeli görmeyeli halin nicedir Erzurum. 21 yıldır yol arkadaşım olan Erzurum’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizi aşkla bağrına basan Erzurumlu kardeşlerimin her birine şükranlarımı sunuyorum. Biliriz ki Erzurumlu da bizi sever. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edeceğiz. Bu duvarın tuğlaları misali birbirimize kenetleneceğiz. Kimsenin bizi bölmesine ayırmasına izin vermeyeceğiz. Bu öyle bir zafer olacak ki, Kandil’deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Bu Kandil’deki baronların uzantıları HDP’yi siliyor muyuz. Kan ve kaos tüccarları dışında kimse feryat etmeyecek. Van’dan geliyorum muhteşem bir katılım vardı. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak, Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta Erzurum kazanacak. 14 Mayıs’ta 81 vilayetiyle tüm Türkiye kazanacak. Genciyle yaşlısıyla, kadını erkeğiyle Allah’ın izniyle 85 milyonun tamamı kazanacak. Türkler kadar Kürtler de kazanacak. Sünniler kadar Aleviler de kazanacak. Sadece Türkiye ve 85 milyon Türk milleti sevinmeyecek, milyonlar sevinecek. Sadece Türkiye de değil, elleri semada olan kardeşlerimiz de sevinecek. Mahzun gönüller sevinecek. Seccadeye, ayakkabıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek. Umudunu Türkiye’ye bağlamış mazlumlar, mağdurlar kazanacak. Soydaşlarım sevinecek" dedi.
"Kürt kardeşlerimi tenzih ederim. Kandil’dekiler hain. Bunlara gereken dersi vermeye hazır mıyız? Önümüzdeki 9 günü en iyi şekilde değerlendirmeye var mıyız" diyen Erdoğan, "14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı hemen şimdi diyor muyuz? Bunun için 14 Mayıs’a kadar kapı kapı dolaşıyor muyuz? Allah bize dadaşların eksikliğini yaşatmasın. Erzurum hazır. Erzurum kimine ırak, kimine göre soğuk. Erzurum kimileri için ancak seçimden seçime hatırlanan ancak sandık ufukta görününce bulunan bir şehir. Bizim için candır, gönlümüzün tacıdır. Son olarak 22 Aralık’ta Erzurum’a geldik. Cumhurbaşkanlığımız döneminde 10 kez Erzurum’a geldik. Biz bu şehri ve insanlarını Allah için çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ