Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ücretsiz eğitimler veriyor

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ücretsiz eğitimler veriyor

Genel 30.06.2024 10:08:07 0
Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ücretsiz eğitimler veriyor
Tarih: 30.06.2024 10:08 Güncelleme: 30.06.2024 10:08
Elazığ’da yıllardır dövüş sanatlarıyla uğraşan milli antrenör ve hakem Fethi Oruç, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek için Keban ilçesinde kurduğu kulüpte, miniklere yaklaşık 30 yıldır ücretsiz eğitim veriyor.
Elazığ’ın Keban ilçesinde yaşayan ve yıllardır dövüş sanatlarıyla uğraşan milli antrenör ve hakem Fethi Oruç (51), Keban Fırat Kültür Spor Kulübü’nü kurdu. Aynı zamanda 3 dövüş sanatının il temsilcisi olan Oruç, spordan ve eğitimden hiç vazgeçmedi. Kendi imkanları ile spor salonu oluşturan Oruç, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve spora yönelmesi için 30 yıldır ücretsiz eğitim veriyor. Bu süre zarfında 14 öğrencisini milli takıma gönderen ve 400’den fazla öğrencisini ise güvenlik güçlerine kazandıran Oruç, çalışmalarına devam ediyor.

"Amacımız çocukları sporla tanıştırmak"
Yaklaşık 30 yıldır Keban ilçesinde dövüş sanatlarıyla ilgili kulüp çalıştırdığını belirten Fethi Oruç, "Amacımız ilçemizin sokaklarında ve kahvehanelerinde bulunan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bunun yanında yaklaşık 400 tane sporcumuzu kolluk güçlerine kazandırdık. Hepsi bizim salondan geçtiler. 12 tane milli sporcu yetiştirdik. Burada sadece bir branşla sınırlı kalmadık. İlk göz ağrımız tekvando ile başladık. Sporculuk hayatımız bittikten sonra kendimizi antrenörlüğe ve çocuklara adadık. Bütün çocukları önemsiyoruz. Amacımız onları sokaklardan alarak sporla tanıştırmaktır. Bu çocuklarımız ileride vatanına, ülkesine ve bayrağına sahip çıkacaklardır. Bu anlamda burada gönüllü olarak antrenörlük yapıyorum. Salonun ve kulübün bütün ihtiyaçlarını gönüllü olarak üstleniyorum. Buraya gelen öğrencilerin lisans ücretlerini dahi kendimiz karşılıyoruz. Spor yöntemi ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır" dedi.

"Boş vakitlerimizi sporla dolduruyoruz"
Burada kendilerini savunmayı öğrendiğini aktaran sporculardan Habip Keramer, "Herhangi bir tehlike altında kendimizi savunuyoruz. Bunun yanında sağlığımızı da koruyoruz. Bedensel olarak kendimizi burada geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Maçlara hazırlandıklarını dile getiren bir diğer sporcu Gülsima Ökke, "Kendimizi geleceğe karşı eğitiyoruz. İleride bizde hoca olabiliriz. Boş vakitlerimizde spor yapıyoruz. Boş vakitlerimizi televizyon veya kötü alışkanlıklara değil de spora ayırıyoruz. Yaptığımız sporla kendimizi de geliştirmiş oluyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ