Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat

Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat

Sağlık 3.02.2024 15:25:00 0
Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat
Tarih: 03.02.2024 15:25 Güncelleme: 03.02.2024 15:25
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat çekti.
Mevsim olarak viral enfeksiyonların sıklıkla görüldüğü bir dönemde olunduğunu belirten Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, viral enfeksiyonların sıklığı ve türü mevsimlere göre değişkenlik göstermekle birlikte sonbahar ve kış aylarında bu enfeksiyonların pik yaptığını bildirdi.
Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, “İlk olarak ’parainfluenza’ dediğimiz virüslerin yol açtığı krup hastalığı başlar. Arkasından daha çok nezleye sebebiyet veren rinovirüs dönemine gireriz. Daha sonra ise RSV dediğimiz özellikle bir iki yaş altı bebekleri biraz daha ağır etkileyen RSV sezonu başlar. Şimdi ise ’influenza’ dediğimiz, grip diye adlandırılan, özellikle 2 yaş altı çocuklarda daha ağır semptomlar ile zaman zaman kendini gösterebilen önemli bir sürecin içerisindeyiz” dedi.

"Sıvı tüketimi artırılmalı"
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, “Viral enfeksiyonların çoğunda ateş, öksürük, halsizlik gibi bulgular olup; böyle durumlarda çocukların beslenmesinin, sıvı tüketiminin mutlaka artırılması gerekmektedir. Çünkü sıvı kaybı çocuklarda dikkat edilmesi gereken önemli durumların başında gelir” diye konuştu.

Odaların sık havalandırılması, kapalı alanlardaki ziyaretlerin kısa tutulması, maske, mesafe ve hijyen önlemlerine uyumun, solunum yolu hastalıklarından korunmada da önem taşıdığına dikkati çeken Güdeloğlu, “Bu süreçte odaların sık havalandırılması, kapalı alanlardaki ziyaretlerin kısa tutulması, maske, mesafe ve hijyen önlemlerine uyum gösterilmesi gerekir. Özellikle yaşça küçük çocuklar ellerini ağzına götürme ve o şekilde oyun kurma eğiliminde olduklarından kendilerini kolayca enfekte edebilir. Bu nedenle çocuklarda sık el yıkama gerekliliği konusuna çok dikkat etmeliyiz. Okul çağı çocuklarımızda ise durum biraz daha farklıdır. Onlar için teneffüs aralarında el yıkama gereksinimi olsa bile bu yaş grubunda öncelik, çoğunlukla oyuna koşma davranışı şeklindedir. Bu durumda çocuklarda el hijyeni çantalarına koyduğumuz kolonya ya da dezenfektanlar ile daha pratik şekilde sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

Viral enfeksiyonları geçiren çocuklar için beslenmenin önemini vurgulayan Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, “Bu dönemde alınan taze meyve, sebze tüketimi çocuk hastalar için çok önemlidir. Önerilen şekilde beslenme ile edinilen C vitamini desteği, birçok viral enfeksiyonun üstesinden gelme ve korunma konusunda fayda sağladığı unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ