Çocuklar kumbaralarındaki harçlıklarını depremzedeler için bağışladı

Çocuklar kumbaralarındaki harçlıklarını depremzedeler için bağışladı

Genel 18.02.2023 10:03:03 0
Çocuklar kumbaralarındaki harçlıklarını depremzedeler için bağışladı
Tarih: 18.02.2023 10:03 Güncelleme: 18.02.2023 10:03
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yaşayan 6 çocuk, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremzedeler için başlatılan konteynır kampanyasına bağışladı.
Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden 6 çocuk, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremzedeler için başlatılan konteynır kampanyasına bağışladı. Belediye tarafından başlatılan konteynır kampanyasına destek veren çocuklar, deprem bölgesindeki akranlarına gönderilmesi için oyuncaklarını da Başkan Türkyılmaz’a teslim etti. 7.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaraların sarıldığını ifade eden Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD tarafından çadır kentlerin de kurulduğunu söyledi.

"Her yerde devlet var, her yerde gönüllüler var"
Deprem bölgesinde görev yapan koordinatör Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na ve gönüllü vatandaşlara teşekkür eden Türkyılmaz, "Pazarcık’tan geliyorum. Başta Sayın Valim olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaralar sarılmış durumda. Arama kurtarma faaliyetleri de bitmişti. Çadır kentler kuruldu şimdi üçüncü etaba geçiliyor. 4’üncü etapta da kalıcı konutlar. Yaralar sarılıyor. O kadar çok yaygara verildi ki ’Devlet yok’ diye ama her yerde devlet var, her yerde gönüllüler var, her yerde Türkiye Cumhuriyeti var" şeklinde konuştu.

"Türkiye büyük bir devlet, Türkiye büyük bir ulus"
Çocukların kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını konteynır kampanyasına bağışladıklarını belirten Türkyılmaz, "Biraz önce çocuklardan biri diyor ki; ’Rüyamda gördüm deprem oluyor’ Çocukların belleğine işledi. Allah yardımcımız olsun. 6 tane pırıl pırıl genç kumbaralarından çıkarttıkları paraları oyuncaları topladılar dediler ki; ’Deprem bölgesine gönderin.’ Bizde konteynır yapıyoruz, 50 adete tamamlamaya çalışıyoruz. Bir bir birikiyor ki; insan duygulanıyor. Türkiye’de yeni neslin nasıl duyarlı olduğunu biraz önce gördük. Türkiye büyük bir devlet, Türkiye büyük bir ulus" ifadesini kullandı.
10 yaşındaki Taha Berk ise "Kumbaramı bağışlıyorum. Depremzedeler için arkadaşlarımızla ortak olarak oyuncaklarımızı bağışladık. Ben de zarfın içinde 100 lirayı depremzedelere bağışladım" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ