Çiftçiye 6,5 milyon TL’lik fide desteği

Çiftçiye 6,5 milyon TL’lik fide desteği

Genel 22.05.2025 23:30:47 0
Çiftçiye 6,5 milyon TL’lik fide desteği
Tarih: 22.05.2025 23:30 Güncelleme: 22.05.2025 23:30
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle, Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla 6,5 milyon TL bütçeyle 650 bin domates ve kapya biber fidesi, yüzde 50 hibe desteğiyle çiftçilere dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Amaçlı Küçük Ölçekli Projelerin Desteklenmesi (TAKE) programı kapsamında temin edilen fidelerin 350 bini domates, 300 bini ise kapya biber olarak belirlendi. Dağıtım aynı zamanda İl Özel İdaresi tarafından desteklenen sebzeciliğin yaygınlaştırılması projeleri kapsamında da yürütüldü.
Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Necattin Gönç, projenin toplam bütçesinin 6 milyon 500 bin TL olduğunu ifade etti. Gönç, dağıtımın TAKE ve İl Özel İdaresi projeleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek, fide desteğinin Muş’ta sebze üretimini geliştirme açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gönç, Muş genelinde yaklaşık 7 bin hektarlık alanda sebze üretiminin sürdüğünü belirterek, "Bakanlığımızca uygulanmakta olan TAKE projesi kapsamında yüzde 50 hibeli olarak finanse edilen kapya biber yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi ile İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 hibeyle desteklenen sebze yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında domates ve biber fidesi dağıtım programında toplanmış bulunmaktayız. Toplamda 350 bin adet domates ve yaklaşık 300 bin adet kapya biber fidesi olmak üzere toplam 650 bin fide dağıtımı gerçekleştireceğiz. Projemizin toplam maliyeti 6 milyon 500 bin TL. Geçen yılki verilere göre ilimizde 95 bin ton domates, yaklaşık 4 bin ton da biber üretimi gerçekleşti. Bu rakamların artırılması ve iyileştirilmesi gerektiği aşikâr. Bu tür projelerle hem aile işletmelerimize ekonomik katkı sağlamayı hem de bahçe bitkileri üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Projelerimizi artırarak sürdüreceğiz. Bakanlığımızın ilgili birimlerine, İl Özel İdaremizin kıymetli idarecilerine ve Tarım Kredi Kooperatifimize teşekkür ediyorum. Projemizin ilimize hayırlı olmasını diliyor, tüm üreticilerimize bol kazançlı, bereketli bir sezon temenni ediyorum" dedi.

Çiftçiler devlet desteğinden memnun
Fide desteğinden yararlanan çiftçilerden Burhan Sayılgan ise, verilen hibelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 40 yıldır köyünde çiftçilik yaptığını belirten Sayılgan, şunları söyledi: "Devletin verdiği yüzde 50 hibelerden memnunuz. Fideler verimli. Eskiden kendi fidelerimizi üretiyorduk, ama baktık ki devletin verdiği fideler daha kaliteli ve verimli. Artık kendi üretimimizi tarihe gömdük. Allah devletimizden razı olsun. Devletimiz bize her konuda destek veriyor. Topraklarımız da verimli. Biber ve domates fidesini Tarım Kredi Kooperatifinden alıyoruz. Hem verimli hem kaliteli. İki dönüm ekiyorum, 3 bine yakın fide alıyorum. Eğer verimi olmasaydı, buradan almazdık" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: çiftçiye 6 5 milyon tl’lik fide desteği
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ