Çiftçilere hibe patates tohumu desteği

Çiftçilere hibe patates tohumu desteği

Ekonomi 10.04.2025 09:46:58 0
Çiftçilere hibe patates tohumu desteği
Tarih: 10.04.2025 09:46 Güncelleme: 10.04.2025 09:46
Erzurum’da çiftçileri desteklemek ve üretimi artırmak için çiftçilere yüzde 103 ton sarı ve beyaz sertifikalı patates tohumu dağıtıldı.
Erzurum’un Oltu ilçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Oltu Patates Üretiminin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Oltu’daki çiftçilere yüzde 70 hibe ile 103 ton sarı ve beyaz sertifikalı patates tohumu dağıtıldı.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje çerçevesinde, Oltu’daki çiftçilere 103 ton tohumluk patates verildi. Dağıtılan bu tohumlardan yaklaşık bin 225 ton patates elde edilmesi bekleniyor.
Oltu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Temel Aslan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, tohumluk patateslerin dağıtımı sırasında çiftçilere bilgi aktardı. Mahalle muhtarları, devletin tohumluk patates desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, marketlerde patatesin 30-40 liradan satılırken, kendilerine yüzde 70 hibe ile sadece 9 liraya verildiğini belirttiler.
Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, projeye verdiği destekle ilgili olarak, "Oltulu çiftçilerimizi teşvik etmek amacıyla DAP üzerinden yapılan projede tohumluk patates dağıttık. Burada üretici arkadaşlarımıza şunu söyledim; çiftçilerimizin ürettiği patatesleri satın alıp güzelce paketleyip, Ankara’da tanıtmak üzere bürokrasiye hediye edeceğiz. Hem ürettiğimiz ürünün tanıtımını yapacağız hem de üreticimize destek vermiş olacağız" dedi.
DAP Başkan Yardımcısı Melih Kirişçi ise, "Bugün Oltu’da 343 çiftçimize 103 ton tohumluk patates dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah çiftçilerimiz en iyi ürünleri elde ederek ailelerine kazanç sağlarlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.
İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, "Oltu İlçemizde, Oltu İlçe Müdürlüğümüz ve DAP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz patates dağıtım projesindeyiz. 103 ton patatesi çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Toplamda 150 dekar alanda patates ekimi gerçekleştireceğiz. Projenin toplam tutarı 3 milyon lira. Çiftçilerimizin katkısı yüzde 30, DAP’ın hibesi ise yüzde 70. İnşallah projenin çıktısı olarak bin 225 ton patates üretmeyi hedefliyoruz" dedi.
Oltu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü deposunda gerçekleşen törene Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, DAP Başkan Yardımcısı Melih Kirişçi, Oltu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Temel Aslan ve MHP İlçe Başkanı Vedat Sağlam katılarak, tohumluk patates dağıtımını gerçekleştirdi.
Bu proje, Oltu’nun patates üretimini desteklemek ve çiftçilerin daha verimli ve kaliteli ürünler elde etmesini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ