CHP’li milletvekilinin iddiasına Burdur Valisi Arslantaş’tan tepki

CHP’li milletvekilinin iddiasına Burdur Valisi Arslantaş’tan tepki

Genel 22.02.2023 17:59:10 0
CHP’li milletvekilinin iddiasına Burdur Valisi Arslantaş’tan tepki
Tarih: 22.02.2023 17:59 Güncelleme: 22.02.2023 17:59
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, İtalyan sağlık ekipleri tarafından Hatay Defne’de kurulan sahra hastanesine hiçbir yetkilinin gitmediği iddiasına tepki gösteren Burdur Valisi Ali Arslantaş, "Burada kurulan hastaneden haberimiz yoksa biz burada ne iş yapıyoruz. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? İnsanların yaptıkları emeklere, gayretlere saygı duymak, şevklerini kırmamak gerekiyor. Politize etmemek gerekiyor" dedi.
Burdur Valisi Ali Arslantaş, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, Defne’de İtalyanlar tarafından kurulan sahra hastanesine hiçbir yetkilinin gitmediği iddiası üzerine açıklama yaptı. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Vali Arslantaş, bu tarz açıklamaların bölgede büyük gayretle çalışan, emek veren tüm görevlilerin şevkini kırdığını belirtti.

"Burada kurulan hastaneden haberimiz yoksa biz burada ne iş yapıyoruz"
20 yataklı sahra hastanesiyle ilgili bilgi veren Vali Arslantaş, "Sahra hastanesini İtalyan’dan gelen sağlık görevlileri kurdu. Şu anda da İtalyan yönetici arkadaşlarımızla birlikteyiz. Hastanenin, İskenderun Limanı’ndan Defne’ye gelişine kadar Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde, yine İl Sağlık Müdürlüğümüzün yer göstermesi ile valiliğimiz nezaretinde şehir stadyumuna kurulmasına karar verdik. 20 yatak, 20 doktor olmak üzere toplam 75 çalışanla hastane hizmet vermeye devam ediyor. İzmir milletvekili, ’Defne’de bir hastane var ancak buradan devletin haberi yokmuş’ gibi algı oluşturmaya çalışıyor. Burada kurulan hastaneden haberimiz yoksa biz burada ne iş yapıyoruz. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? İnsanların yaptıkları emeklere, gayretlere saygı duymak, şevklerini kırmamak gerekiyor. Politize etmemek gerekiyor. Hastanenin işletilmesini İtalyan arkadaşlarımız yapıyor. Biz güvenliğini ve diğer altyapı işlerini yapıyoruz. Biraz sonra trafo işlerini tamamlayıp, jeneratörden de kurtaracağız arkadaşlarımızı. Biz onlarla beraberiz, çok da güzel hizmet ediyoruz. Kendilerine ve İtalyan hükümetine de teşekkür ediyoruz" dedi.

"Geldiğimiz ilk günden itibaren her taraftan olağanüstü destek ve yardım alıyoruz"
Yaşanan deprem dolayısıyla üzüntü duyduklarını söyleyen İtalyan yetkili ise, "Sizlere destek vermek için buradayız. Geldiğimiz ilk günden itibaren her taraftan olağanüstü destek ve yardım alıyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan ilk günden beri çadır kurmamızdan, ameliyathaneyi açmamıza kadar destek aldık. Bütün yetkililer bize yüzde yüz destek verdi. Tüm Türk yetkililerine, hastane işleyişi için verdikleri destek ve yardımlar için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ