CHP'de Kurultay Gerilimi Büyüyor: Özel'in İddialarına Kılıçdaroğlu'ndan Yalanlama!

Eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun avukatından sert açıklama: "Özel'in ifadeleri kabul edilemez!"

Politika 17.06.2025 00:05:00 0
CHP
Tarih: 17.06.2025 00:07 Güncelleme: 17.06.2025 00:07

CHP'de geçtiğimiz kurultay sürecine dair tartışmalar alevlenirken, Genel Başkan Özgür Özel'in yaptığı açıklamalar eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden sert tepkilere yol açtı. Özel'in, Kılıçdaroğlu'nun kurultayın "temiz" olduğunu söylediğini iddia etmesi, Kılıçdaroğlu'nun avukatı tarafından yalanlandı.

Kurultay İddiaları Yeniden Alevlendi

CHP'nin 38. ve 21. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davalar yaklaşırken, kurultay sürecine dair tartışmalar yeniden gündeme geldi. Özellikle kurultayda yaşandığı iddia edilen şaibeler, partide gerilime neden olmuştu.

Özel'in Tartışmalı Açıklamaları

Genel Başkan Özgür Özel, yaptığı açıklamada eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na kurultayın temiz olduğunu söylediğini öne sürdü. Özel, şunları kaydetti:

“Ben video çektim ve kurultayın tertemiz olduğunu kimsenin lekeleyemeyeceğini söyledim. Genel başkanım da demiş ki 'Olur mu ben video çektim ve kurultayın tertemiz olduğunu, kimsenin lekeleyemeyeceğini söyledim.' Ekrem Bey de bundan büyük memnuniyet duymuş.”

Kılıçdaroğlu Cephesinden Sert Yalanlama

Özel'in bu açıklamalarına Kılıçdaroğlu cephesinden sert bir tepki geldi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Sayın Özgür Özel'in, Sayın Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, kamuoyunu yönlendirme amacı taşıyan, gerçekle bağdaşmayan ve Sayın Kılıçdaroğlu'na atfedilen bir konuşmayı dile getirmesi, ne etik açıdan ne de siyasi sorumluluk bakımından kabul edilebilir bir tutum değildir.”

Çelik, kurultayın temiz olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi olmadığını da vurgulayarak, "Kurultayın temiz ya da şaibeli olup olmadığını bugün için kesin olarak bilmemiz mümkün değildir. Ancak açık olan bir şey vardır: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu süreçle hiçbir ilgisi ve dahli yoktur" dedi.

Kurultay Davasında Son Durum

CHP'nin 38. ve 21. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davalar, Ankara'daki iki farklı mahkemede görülüyor. Birleştirilen davada, ihtiyati tedbir talepleri reddedilirken, duruşma 30 Haziran tarihinde görülecek. Tüm gözler, mahkemenin vereceği karara çevrilmiş durumda.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem