CHP'de aday tartışması sürüyor! DEVA Partisi geri adım atmıyor

CHP'den aday gösterilen Sadullah Ergin'e yönelik eleştirilere cevap veren DEVA Partili İdris Şahin, Sadullah Ergin'in FETÖ ile mücadele ettiğini iddia etti.

Politika 13.04.2023 05:13:00 0
CHP
Tarih: 13.04.2023 05:19 Güncelleme: 13.04.2023 05:13

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere odaklanmış durumda...

Seçim atmosferine girilmesiyle birlikte siyasetin gündemi de hareketlendi.

Milletvekillerini belirlemek için partilere tanınan süre ise geçtiğimiz pazar doldu.

Milletvekilliği aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslimi için süre, 9 Nisan Pazar günü saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Küçük partiler CHP'den aday gösterildi
Listeler belli olurken DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, CHP listelerinden aday gösterildi.

Özellikle eski AK Partililerin aday gösterilmesi CHP tabanında büyük rahatsızlığa yol açtı.

Sadullah Ergin'in adaylığına CHP'den tepki
Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, milletvekili adayları listeleri açıklandıktan sonra adaylar arasında hemen hemen en çok konuşulan isim oldu.

Sadullah Ergin'in, ittifak protokolü kapsamında CHP'nin kalesi olarak anılan Çankaya'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi tepki çekmişti.

Ankara Masası Gündem Özel programında Gürkan Zengin'in konuğu, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin oldu.

İdris Şahin'in gündeminde, CHP listelerinden Ankara 1. bölgede DEVA Partisi kontenjanından aday gösterilen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yönelik eleştiriler vardı.

İdris Şahin, Sadullah Ergin'e yapılan itirazların boş itirazlar olduğunu belirtti.

"Bunların hepsi boş bir itiraz"
Sadullah Ergin'e yönelik itirazların boş ve gereksiz olduğunu dile getiren Şahin şu şekilde konuştu:

Sayın Sadullah Ergin’in bakanlığı döneminde görevden aldığı tüm üst düzey bürokratlar ya yurt dışında ya cezaevinde. Göreve atadığı tüm bürokratlar şu anda Çankaya Köşkü'nün en müdavim yerinde. Boş bir itiraz. Bakın çok boş bir itiraz. Sayın Sadullah Ergin, FETÖ ile mücadelenin en önemli aktörlerinden biridir. Yargıdaki bu isimlerin özellikle uzaklaştırılması bakanlıkta onun döneminde başlamıştır.

"Onun kişiliğine, dürüstlüğüne, insanlığına sonuna kadar kefilim"
Ergenekon davası sürecine ilişkin Ergin'le ilgili eksik bilgilerin olduğunun altını çizen İdris Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

2008’de bu süreç başlarken Sayın Sadullah Ergin Grup Başkanvekiliydi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’di. Ve 11. Dalga olarak ifade edilen hususa kadar Sayın Ergin’in bakanlığı söz konusu değildi. Ama bütün bu yükü Sayın Ergin’e mal etmek, 21 yıllık iktidarda olana hesap sormaktan 2015’ten bu yana parlamento dışı kalıp son 3 yıldır da altılı masanın en önemli aktörü olan ve partiler arası ilişkileri yürüten Sayın Ergin’e haksız bir ithamda bulunulmasını asla kabul etmeyiz. Sayın Ergin çocukluğundan bu yana Milli Görüş çizgisinden gelmiş bir siyasetçidir ve baktığınız zaman 3 tane partisi kapanmış o dönemlerin il başkanlığını yapmış Hatay’dan bir isim. 14,5 yıl milletvekilliği, 5 yılı da bakanlıkla taçlandırılmış olan bir isme böyle bir ithamı kabul etmemiz mümkün olur mu? Bizim partimizin kurucusu, genel sekreterliğini yapmış şu anda da teşkilat başkanlığını yapmış bir büyüğümüzdür. Siyasette çok kişiye kefil olunmaz. Ben çok net söylüyorum. Onun kişiliğine, dürüstlüğüne, insanlığına sonuna kadar kefilim. Altına da imza atıyorum. Fazlasıyla Çankaya’yı hak etmiş, Türkiye’nin neresine gönderirseniz gönderin en ufak şekilde üzerine toz kondurulmayacak bir siyasetçidir. Bunca yıllık siyasi geçmişi sonrasında bir kuruşluk akçalı işle asla yaftalanmayan dedikodudan başka bir şey değildir.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ