Yeşilyurt’ta millet bahçesi ile doğal zenginlikler ön plana çıkacak

YEŞİLYURT’TA MİLLET BAHÇESİ İLE DOĞAL ZENGİNLİKLER ÖN PLANA ÇIKACAK

Çevre 25.08.2020 14:19:08 0
Yeşilyurt’ta millet bahçesi ile doğal zenginlikler ön plana çıkacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.08.2020 14:19

Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin dev yatırımları arasında yer alan 1 milyon 350 bin metrekare alandaki ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin ikinci etabında inşaatı devam eden Millet Bahçesi, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel değerleri ile doğal zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırmak amacıyla yürütülen tanıtım projelerine büyük değerler katacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Türkiye’nin birçok kentinde hayata geçen ya da yapım aşamalarında olan Millet Bahçesi projesi, 320 bine ulaşan nüfusuyla 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip Malatya’nın batıya açılan penceresi olan Yeşilyurt’ta vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem yatırımları arasında yer verdiği ‘Millet Bahçesi’ projesi, bölgenin sosyal, ekonomik ve turizm hayatına önemli değerler katacak şekilde tasarlanan ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin ikinci etabında Yeşilyurt’lularla buluşacak.

Park alanında ki çalışmalar yoğunlaştırıldı

Yeşilyurt’un doğal zenginliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımına büyük değerler katacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya ile birlikte inşaat alanını gezip, çalışmaları yerinde inceledi.

“Millet Bahçesi, Yeşilyurt’un tanıtımına dev bir katkı sunacak”

Millet Bahçesi projesindeki gelişmeler hakkında bilgi aktaran Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, Yeşilyurt’un doğal yapısına yakışacak fonksiyonel özelliklere sahip ‘Millet Bahçesi’ projesinin geleceğe bırakılacak değerli eserlerden biri olacağını söyledi. Özer, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ülkemizin farklı kentlerinde hayata geçen ya da yapım aşamasında olan Millet Bahçesi projesini Yeşilyurt’ta da hizmete sunmak adına büyük bir gayretle çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın yeni dönem yatırımları arasında üzerinde özenle durduğu bu değerli yatırımı, bölgemizin sosyal, ekonomik ve turizm hayatına ciddi kazanımlar sağlayacak ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projemizin ikinci etabındaki yaklaşık 40 dönümlük alanda Yeşilyurt’lularla buluşturacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün gözetiminde yapımı devam eden bu değerli projemiz, yeşil alanları, bisiklet ve yürüyüş alanları, otoparkı, spor oyun alanları, ibadethane, kamelya ve sosyal donatılarıyla 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde hizmete girecektir. Vatandaşlarımız burayı ziyaret ettiklerinde doğayla iç içe olup, keyifli ve güzel anlar yaşayıp, Beylerderesi’nin muhteşem atmosferini doyasıya yaşayacaklar. Belediye Başkanımızın önderliğinde Yeşilyurt’umuzun tüm zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırmak adına ‘Lezzet Vadisi’ projesi adı altında yürüttüğümüz restorasyon projelerimiz ve tanıtım faaliyetlerimize Millet Bahçemiz ile büyük değerler kazandırmış olacağız. Millet Bahçesi inşaat alanında büyük bir özveriyle çalışmaları sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün değerli çalışanlarına ve emek veren herkese Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar adına teşekkürlerimi sunuyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ