Yağışlar sonrası Ardahan ovası canlandı

Son yağışlarla birlikte canlanan Ardahan Ovası, rengarenk bitki örtüsüyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Çevre 10.06.2021 09:17:48 0
Yağışlar sonrası Ardahan ovası canlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2021 09:17

Son yağışlarla birlikte canlanan Ardahan Ovası, rengarenk bitki örtüsüyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Sarı renkten oluşan karahindiba, dağ sümbülü, menekşe, kekik ve daha birçok doğal güzelliği içinde barındıran Ardahan Ovası, yaz sıcakları öncesi en renkli günlerini yaşıyor. Uzun geçen kuraklığın ardından yağışlarla birlikte canlanan ovanın rengarenk görüntüsü doğaseverleri adeta büyülüyor. Doğanın bu tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar doğa yürüyüşleri, piknik ve fotoğraf çekimleriyle günlerini değerlendiriyorlar.

Ardahan’da hafta sonundan bu yana etkili olan yağışlar, üreticilerin yüzünü güldürdü. Yetkililer, uzun zamandır beklenen yağışın çiftçileri sevindirdiğini söyleyerek, "Son üç gündür yağan yağışlar bir nebze olsun çiftçimize can suyu oldu. Çok geç olsa da yağışlar geldi ve çiftçiye de umut oldu. Yağışlar geç kalmasına rağmen arpa ve buğdayın gelişmesine yetişti. Şuan yağışlar çiftçimize can suyu oldu. Tarım arazileri için bu yağmur yeterli değil ama bir nebze olsun iyi oldu. Kurak bir yıl geçirmekteyiz. İnşallah yağışlar ilerleyen günlerde devam eder” denildi.

Etkili olan yağışların ardından Ardahan ovası renkli güzellikler yansıttığını söyleyen Tayfur Kılıç, ’’Ardahan’a yaz gelmeye başladı. Doğa tüm güzelliklerini sunuyor. Özellikle leylekler ovada yiyecek aramaya başladı. Ardahan ovasını çiçekler sarmış durumda. Ova sarı çiçeklerle sarardı ve çok güzel bir koku yaymakta.’’ Şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ