Sıcaktan bunalan vatandaşlar Ekşisu’ya akın ediyor

Erzincan merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Mesire Alanı, sıcak havaların başlaması ile ziyaretçi sayısını arttırdı.

Çevre 31.05.2022 10:30:28 0
Sıcaktan bunalan vatandaşlar Ekşisu’ya akın ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.05.2022 10:30

Erzincan merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Mesire Alanı, sıcak havaların başlaması ile ziyaretçi sayısını arttırdı.

Yaz aylarının vazgeçilmezi pikniklerin gözde alanlarından olan Ekşisu Mesire Alanı tatilciler ile dolup taşıyor. Ailelerin sıcak havalarda vakit geçirebilecekleri, çocuklarının gönül rahatlığıyla oyun oynayabileceği bir merkez olan Ekşisu, piknik alanları, çocuk parkları, akarsuları, gölü, kuş cenneti, büyük bir çimenli meydanı ve buz gibi akan doğal maden suyu ile yıl boyu ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yeşilin ve doğal güzelliklerin adresi olan Ekşisu Mesire Alanı yaz sezonunda dolup taşarken, sıcaktan bunalan vatandaşlar hem eğleniyor hem de piknik yapma imkânı buluyor.

Ekşisu Mesire Alanı’na ailesi ile birlikte piknik yapmak için gelen Yusuf Uğurlu, şehrin stresini burada attıklarını belirterek, “Ekşisu, mesire alanı olarak çok güzel. Hafta sonları daha da kalabalık oluyor. Biz de akrabalarımız ile geldik piknik yapmaya. Şehrin stresini burada gelip atıyoruz” dedi.

Aileleri ile birlikte pikniğe gelen çocuklar ise park alanlarını çok sevdiklerini söyleyerek eğlenmenin tadını çıkarıyorlar.

Üniversitenin bitmesine çok az bir zaman kalmasıyla mezun olacak öğrenciler de toplanarak keyifli vakit geçiyor. Arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet öncesi son günlerini geçirdiklerini ifade eden Ömer Erdoğan, “Ekşisu yani tabiri caizse Erzincan’ın gururu diyelim. Sınıf arkadaşlarımızla toplanıp geldik. Mangal eşliğinde pikniğimizi yaptık. Bu sene mezun olacağız nasipse. O yüzden gezip tatilimizi yaparak keyfimize bakıyoruz. Kuş cenneti olsun, suyu olsun, piknik alanı, mesire alanları olsun çok güzel ve herkese tavsiye ederim. Havalarda sıcak ama bizim işimize geliyor açıkçası. Çünkü soğuk olduğunda gelemiyoruz böyle eğlenemiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretçiler, piknik sonrası ise yanlarında getirdikleri boş şişelere ‘Ekşisu’ denilen doğal maden suyundan doldurarak evlerine götürüyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ