Sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşme başında serinliyor

Malatya’da artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşlar sokak çeşmeleri başında ve gölgelerde serinliyor.

Çevre 14.07.2021 14:55:39 0
Sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşme başında serinliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.07.2021 14:55

Malatya’da artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşlar sokak çeşmeleri başında ve gölgelerde serinliyor.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girerken Malatya’da da bugünlerde termometreler 37 dereceyi gösteriyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise kent merkezinde çareyi çeşmede yüzünü yıkayarak ve gölgelik alanlarda oturmakta buluyor.

Havaların bugünlerde çok sıcak olduğunu ifade eden 58 yaşındaki Mustafa Özgüner, sıcaklıkların 10 derece daha yükseleceğini öğrendiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın özellikle kalp, tansiyon, şeker hastalarının saat 10-16 arası sokağa çıkmamaları kendilerini gölgelerin altında zamanlarını geçirmeleri gerek. Açık giysiler beyaz pamuklu giysiler giyilmeli öyle önlem alınmalı. Genelde sokağa çıkmıyorum. Evimizin bahçesi var ağaçların altında zamanımı geçiriyorum. Büyüklerimizden ricam kendilerine önlem alsınlar, çok sıcağa çıkmasınlar” şeklinde konuştu.

Mecbur kalmadıkça evden çıkmadığını belirten 75 yaşındaki Şevket Taşkın ise Malatya’da sıcakların gün geçtikçe yükseldiğini belirterek, “Çok sıcak var. İşimiz olursa mecburi dışarı çıkıyoruz. Havalar sıcak insan dayanamıyor. Allah yardımcımız olsun. Evden çıkılmaması gerekiyor. Mecbur kaldım çıktım” ifadelerini kullandı.

Gölgelik alanda kızını beklediğini belirten Ayşe Çitil de, gölgelik alanda güneşten korunduğunu söyleyerek, “Hiç dışarı çıkmıyorduk. Şimdi mecbur kaldık. Bin TL para verecekler emeklilere onun için çıktım. Parayı alayım ki bayram geldi bir şeyler alayım. Yaşlıyız sıcak bize göre değil. Tansiyonumuz falan yükseliyor” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ