Şehrin dışında, yeşilin içinde 200 yıldır şifa dağıtıyor

Bingöl’ün Kığı ilçesinde bulunan ve çeşitli eklem ağrılarına iyi gelen kaplıcalar yoğun ilgi görüyor. Şifalı su olarak bilinen kaplıcaların geçmişi ise yaklaşık 200 yıl kadar öncesine dayanıyor.

Çevre 22.05.2021 14:00:59 0
Şehrin dışında, yeşilin içinde 200 yıldır şifa dağıtıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2021 14:00

Bingöl’ün Kığı ilçesinde bulunan ve çeşitli eklem ağrılarına iyi gelen kaplıcalar yoğun ilgi görüyor. Şifalı su olarak bilinen kaplıcaların geçmişi ise yaklaşık 200 yıl kadar öncesine dayanıyor.

Yeşil doğası ile bilinen Bingöl’ün Kığı ilçesine bağlı Sabırtaşı köyünde bulunan kaplıcalar 200 yıllık geçmişi ile hizmet vermeye devam ediyor. Şehrin dışında, yeşilin içinde bulunan kaplıcalar ziyaretçilerine adeta şifa dağıtıyor. İçerisinde taşıdığı mineraller ile bel, boyun, romatizma ve çeşitli kas-eklem hastalıklarına da iyi gelen kaplıca, bölgedeki halkın yanı sıra şehir dışından da gelen ziyaretçilerine şifa dağıtıyor. Kaplıcalar yılın her mevsimi rağbet görüyor.

"Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyorum"

Bingöl’ün Kığı ilçesinin Sabırtaşı köyünde bulunan kaplıcaya çok eskiden beridir gittiğini ifade eden İbrahim Zilekoğlu, “Benim sağ omuzumda kas yırtılması ve boynumda fıtık vardı. Sağ elimi omzuma dokunduramıyordum. Bu yıl ikinci gelişimde elimi omzuma rahatlıkla dokundurabiliyorum. Herkese buraya gelmesini tavsiye diyorum” dedi.

Kaplıcaların şifalı olduğunu ifade eden Halk Ozanı Abdurrahman Delen, “Buradaki şifalı suların 200 yıllık bir geçmişi var. Burasının doğallığı bozulmamış bir yer olmasıyla biliniyor. Burada romatizmaya, kalp hastalarına, kadın hastalıklarına, bel fıtığına ve eklem ağrılarına iyi geldiği biliniyor. Buradaki kaplıcanın su değerleri de oldukça iyidir. Birçok vatandaşımız böyle kaplıca olduğunu bilmiyor” diye konuştu.

"Eskiden katırlar ile buradaki şifalı sulara gelirdik"

İstanbul’dan geldiğini söyleyen Asım Özaltın, “Babamız bizi çocukken buraya getirirdi. Eskiden katırlar ile buradaki şifalı sulara gelirdik. Şifalı su olduğunu biliyorum. Biz de memleketimize geldiğimiz zaman buldukça bu kaplıcalara geliyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ