Sat Buzul Göllerine 60 bin yavru sazan bırakıldı

Hakkari’nin Yüksekova Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 3 bin 400 rakımda bulunan Sat Buzul Göllerine 60 bin yavru sazan bırakıldı.

Çevre 27.08.2021 09:36:31 0
Sat Buzul Göllerine 60 bin yavru sazan bırakıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.08.2021 09:36

Hakkari’nin Yüksekova Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 3 bin 400 rakımda bulunan Sat Buzul Göllerine 60 bin yavru sazan bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarında nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi ve bilinçli balıklandırma amacıyla ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Yüksekova genelinde bir proje yürütüldü. Proje kapsamında Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Keban Su Ürünleri İşletmesi’nde üretilen balıklar, Yüksekova’ya getirildi. Toplam 60 bin sazan balığı yavrusu Sat Buzul Göllerine bırakılırken, geri kalanlar ise ilçenin değişik göllerine bırakıldı. Göl ve göletlerde yapılan çalışmalar doğrultusunda bu sefer Yüksekova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, özel olarak 60 bin yavru sazanı 3 bin 400 rakımda bulunan Sat Buzul Göllerine bıraktı.

Yüksekova Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında her sene ülkenin çeşitli bölgelerindeki göl ve göletlere sazan balığı bırakıldığını belirterek, “Bizde müdürlük olarak geçmiş yıllarda Dilimli Barajına ve ilçemizin değişik göl ve göletlere yavru sazan balığı bıraktık. Bu sene de 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerindeyiz. Burada bugün arkadaşlarımızla beraber 60 bin adet yavru sazan balığı bıraktık. Sat Gölleri sazan balığı için ideal bir yer. Umarım ilçemiz içinde hayırlı bir iş olur. Özellikle Sat Göllerini tercih etmemizin sebebi ise burası turizmin cenneti. Bizde özellikle burayı seçtik ve bıraktığımız balıkları takip edeceğiz. 20 gün sonra tekrar gelip yem bırakacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ