Kısıtlamadan muaf olan çiftçiler bayramı tarlada geçirdi

Muş’un Malazgirt ilçesinde günün ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan üreticiler; Ramazan Bayramı’nı tarlada çapa yaparak geçiriyor.

Çevre 15.05.2021 12:03:48 0
Kısıtlamadan muaf olan çiftçiler bayramı tarlada geçirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2021 12:03

Muş’un Malazgirt ilçesinde günün ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan üreticiler; Ramazan Bayramı’nı tarlada çapa yaparak geçiriyor.

Korona virüs nedeniyle tüm Türkiye’de tam kapanma yaşanırken, kısıtlamalardan muaf tutulan çiftçiler ise aileleriyle birlikte tarlaya giderek Türkiye’nin kalkınması için üretime devam ediyor. Türkiye’de şeker pancarı üretiminde söz sahibi olan ilçede, üreticiler üretime aralıksız devam ediliyor. Bir tarım ilçesi olan Muş’un Malazgirt ilçesinde tam kapanmadan muaf tutulan çiftçiler Ramazan Bayramı da fırsat bilerek sabahtan akşama kadar tarlada çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor.

Sabah saatlerinde tarlaya giden şeker pancarı üreticilerini ziyaret eden Muş Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, "Tarlada hem çiftçilerimizle bayramlaştık hem de dertlerini dinledik. Şu anda pancar üreticilerimiz tarlada çalışıyor. Üreticilerimiz şu anda çapa yapıyor. Diğer yandan da sulama yapılıyor ve gübre atılıyor. Çiftçilerimiz bu kıtlamadan muaf tutuldu. Bu konuda Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a ve Tarım ve Orman Bakanımıza çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz bu tam kapanmadan muaf tuttular. Cumhurbaşkanımız da çiftçilerimize daha çok destek verdi. Bu pandemi döneminde çiftçi hiç evinde oturmadı, hep tarlasına koştu” dedi.

Ailesi ile birlikte tarlada çalışan Raif Taş, Ramazan Bayramı’nı tarlada kutladıklarını belirtti. Taş, “Bizler çiftçiyiz, umudumuzu toprağa ektik. İnşallah bu yıl Muş ve Malazgirt ovaları bereketli olacak. Bizler tarlamızdayız ve çalışıyoruz. Allah’tan tek temennimiz yağmur yağsın, kuraklık olmasın” ifadelerini kullandı.

Babasıyla tarlada çalışan Zelal Taş ise, bayrama rağmen ailece tarlada çalıştıklarını söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ