İnsan ve hayvan haklarına dikkat çekmek için 2 bin kilometre yol yürüyecek

İnsanlara ve hayvanlara yönelik uygulanan haksızlıklara dikkat çekmek isteyen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi, Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar 2 bin kilometre yol yürüyecek.

Çevre 25.05.2021 09:13:59 0
İnsan ve hayvan haklarına dikkat çekmek için 2 bin kilometre yol yürüyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2021 09:13

İnsanlara ve hayvanlara yönelik uygulanan haksızlıklara dikkat çekmek isteyen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi, Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar 2 bin kilometre yol yürüyecek.

Kars Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan 22 yaşındaki Yusuf Gemi, insan ve hayvan haklarına dikkat çekmek için Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar yaklaşık 2 bin kilometre yol yürüyecek. Yolculuk esnasında zaman zaman vatandaşlardan yol tarifi de alan Gemi, bugün başladığı yürüyüşünü 3 ayda tamamlamayı planlıyor.

"Yaklaşık 2 bin kilometre kadar yol yürüyeceğim"

Yürüyüşünün 3 aylık bir zaman dilimi içerisinde tamamlamayı hedeflediğini belirten Yusuf Gemi, “22 yaşındayım ve aslen Ağrı Patnos doğumluyum. Kars Sarıkamış’ta Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyim. Bu yürüyüşü Türkiye’nin en doğu ili olan Iğdır ilimizden en batı ili olan Çanakkale ilimize kadar yapacağım. Yaklaşık 2 bin kilometre kadar yol yürüyeceğim bu yürüyüşümü inşallah 3 aylık bir zaman dilimi içerisinde tamamlamayı planlıyorum” dedi.

"Sosyal mesaj içerikli fikirlerimi tüm dünya kamuoyuna aktarmak istiyorum"

Yapacağı yürüyüşle insan ve hayvan haklarına bir nebze olsun dikkat çekmek istediğini dile getiren Gemi, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“İnsan hakları ve hayvan hakları ile ilgili olarak sosyal mesaj içerikli fikirlerimi tüm dünya kamuoyuna aktarmak istiyorum. İnsan hakları ile ilgili olarak din, dil, ırk ve mezhep fark etmeksizin bütün insanların eşit haklara sahip olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Hiçbir insanın hiçbir insana veya hiçbir canlının canına kastetmeye ve şiddet uygulamaya hakkının olmadığını anlatmak istiyorum bu yürüyüşle. Hayvanların da tam anlamıyla korunabilmesi için yöneticilerden yasaların tam anlamıyla uygulanmasını istiyorum. Lütfen hayvanlara bir kap su ve bir kuru ekmek dahi olsa verelim ve hayvanlara eziyet etmeyelim.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ