Güney Kuşak Yolu'nda önemli bir etap daha tamamlanmak üzere

Çevre 20.07.2018 18:05:13 0
Güney Kuşak Yolu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.07.2018 18:05
Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolu’nda önemli bir etabı daha tamamlamak üzere.
Malatya için hayati öneme sahip Güney Kuşak yolunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, 11.5 kilometre uzunluğundaki yolun Kernek - Beydağı hattındaki kot farkını 2 metre aşağı düşürerek, Kernek Şelalesinin üstüne taş duvar ördü. 50 metre genişliğinde açılan yolu ortadan ikiye ayıran derme suyu kanalının yaklaşık 100 metrelik bölümü ise kapatılıyor.
Güney Kuşak yolundaki çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Polat’a inceleme gezisinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen, Fırat Mahallesi Muhtarı Remzi Akdemir, Kernek Mahalle Muhtarı Mesut Türkoğlu, Yamaç Mahalle Muhtarı Hanifi Akdağ, Beydağı Mahalle Muhtarı Hakverdi Sevgi ile Hasan Varol Mahalle Muhtarı Özkan Oyan da eşlik etti.
Kent içi ulaşımın rahatlaması için Güney kuşak yolunun mutlaka bitirilmesi gerekliliğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yolu açabilmek için önlerine çıkan sorunları bir bir aşmaya gayret gösterdiklerini söyledi.
Yolun 8 kilometrelik bölümünün açıldığını belirten Polat, “Güney Kuşak yolumuzun Cemal Gürsel, Beydağı, Yamaç ve Kernek hattı duruyor. Diğer bölgeler trafiğe açıldı. Tamamı açıldığında Hava lojmanları kavşağında başlayıp Turgut Özal, Çilesiz, Cemal Gürsel, Beydağı, Kernek, Yamaç, Fırat ve Çöşnük mahallerinden geçip Çöşnük kavşağına çift yönlü gidip-gelinebilecek. Kernek - Beydağı hattında kot farkını 2 metre aşağı çekip, derme su kanalının 100 metrelik bölümünün üstünü kapatıyoruz. Bu bölgede çalışmalar son aşamaya geldi. Diğer bölgelerdeki çalışmalar kentsel dönüşüm ile beraber ilerleyecek. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın sahada yoğun bir tempoyla çalıştığına dikkat çeken mahalle muhtarları, kendileri ile diyalog içerinde olan Başkan Polat’a teşekkür etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ