Fransa'dan bisikletiyle Erzincan'a geldi

Çevre 13.11.2018 11:15:09 0
Fransa
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2018 11:15
Fransız Elektronik Teknisyeni David Ligouy, iklim değişikliği ve barışa dikkat çekmek için güneş enerji panelleri ile çalışan elektrikli üç tekerli trikeverde model bisikletle günde 100 kilometre pedal çevirerek Fransa’dan Erzincan’a geldi.
Bisikletle, İsviçre, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan’dan geçerek Türkiye’ye gelen David Ligouy, hedefinin 8 bin kilometre yaparak Arnavutluk ve Hırvatistan ile 14 ülkeye ulaşmak, temiz çevre barışı ve iklimi korumak olduğunu söyledi.
İklim değişikliği ve barış için pedal çeviren 47 yaşındaki Fransız David Ligouy, güneş enerji panelleri ile çalışan elektrikli üç tekerli trikeverde model bisikletle geziyor. Erzincan’da ilk durağı Gençlik Merkezi olan David Ligouy burada öğrencilere bisikleti ve amacı hakkında bilgiler verdi. Gençlik Merkezi ziyaretinin ardından Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulunda öğrencilerle buluşan Fransız bisikletçi David Ligouy, burada tercüman aracılığıyla öğrencilerin sorularını yanıtladı.
İklim değişikliği ve nükleer silahlanmaya karşı dikkat çekmek amacıyla yola çıktığını belirten Fransız bisikletçi David Ligouy "Bu bisikleti dünyadaki nükleer savaşlara karşı neler yapabilirim düşüncesi ile yaptım. Silahlanma yarışı çok fazla paraya mal oluyor ve biz bu parayı daha faydalı işler için kullanabiliriz. Barışa ve iklim değişikliğinin önlenebilmesi için çalışmalıyız. Yaklaşık 4 ay önce pedal çevirmeye başladım. Bu benim ilk bisiklet ile seyahatimdi. Erzincan’da beni Bisikletliler Derneğinin gençleri karşıladı. Hedefim 2 bin kilometre yol gitmekti fakat şimdiden 8 bin kilometreyi geçtim. 16 ülke gezdim ve bu seyahatin ne zaman biteceğini bilmiyorum" dedi.
Ziyaretlerin ardından Fransız David Ligouy, Polanya’da yapılacak olan İklim Konferansına katılmak üzere hareket etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ