Elazığ’da gelinciklerin görsel şöleni

BİR ÇOK İLDE OLDUĞU GİBİ ELAZIĞ'DA DA DAHA ÇOK KIRSAL KESİMDE KENDİLİĞİNDEN YETİŞEN GELİNCİK ÇİÇEĞİ, BU KEZ KENT MERKEZİNDE BOŞ BİR ARAZİDE GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞTURDU

Çevre 8.06.2020 10:20:15 0
Elazığ’da gelinciklerin görsel şöleni
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2020 10:20

Elazığ’da daha çok kırsal kesimde kendiliğinden yetişen gelincik çiçeği, bu kez kent merkezinde boş bir arazide görsel şölen oluşturdu. Çiçek bahçesine dönüşen arazide çocuklar zaman zaman oyunlar oynarken, bölgeden geçenler ise fotoğraf çekerek görsel güzelliği kaydediyor.

Ülke genelinde hemen hemen her ilde kırsal alanda görsel şölen sunan gelincik çiçeği Elazığ’da merkeze bağlı Doğukent Mahallesi’nde boy gösterdi.24 Ocakta meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Doğukent Mahallesi’ne kurulan 900 konteynerden oluşan geçici barınma merkezinin yanındaki boş arazide kendiliğinden çıkan gelincikler, bölgeye ayrı bir güzellik kattı. Gelinciğin yanı sıra papatya gibi bazı çiçeklerde kendini gösterdi.

Bölge yaşayanlar başta olmak üzere, çevreden geçip çiçekleri fark edenler ise hem doyumsuz manzarayı izliyor hemde fotoğraf çekerek sosyal medyalarında paylaşım yapıyor. Bunun yanı sıra çevrede ikamet eden çocuklarda çiçekler arasında oyun oynayarak vakit geçiriyor.

Gelincik tarlasında arkadaşları ile oyunlar oynayarak güzel vakitler geçirdiklerini dile getiren 7 yaşındaki Yunus Kayaoğlu, “Arkadaşlarımla koşup oyunlar oynuyorum. Bazen saklambaç bazen de yakalamaca oynuyoruz. Çiçeklerin arasında oyunlar oymak çok güzel" dedi.

“Hem mahallemiz için tanıtım hem de güzel bir görsellik var”

Mahallesi sakinlerinden Murat Taşköprü ise her yıl aynı tarihte gelinciklerin görsel şölenine tanıklık ettiklerini anımsatarak, “Evimizin hemen karşısında gelincik tarlası bulunuyor. Burada her yıl çok güzel bir görüntü var, çocuklarımız çıkıp oyunlar oynuyorlar. Güzel bir görsel şölen oluyor. Gayet memnunuz buranın bu şekilde kalması bizim için çok iyi. Belediyemizden ve büyüklerimizden bir talebimiz var, burayı daha güzel bir park haline getirmelerini rica ediyoruz. Burada fotoğraf çekenler oluyor, oturup çay içenler, muhabbet edenler oluyor. Bu şekilde etkinlikler çok oluyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ