Elazığ’da 24 bin adet lavanta toprakla buluştu

Elazığ’da tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim alanı genişliyor. Bu kapsamda son olarak 24 bin adet lavanta bitkisi toprakla buluşturuldu.

Çevre 19.11.2021 11:56:43 0
Elazığ’da 24 bin adet lavanta toprakla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2021 11:56

Elazığ’da tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim alanı genişliyor. Bu kapsamda son olarak 24 bin adet lavanta bitkisi toprakla buluşturuldu.

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün destekleriyle kentin birçok noktasında lavanta bitkisini ekimi yapılıyor. Son olarak merkeze bağlı Pelte köyünde 24 bin adet hemus çeşidi lavanta bitkisinin dikimi gerçekleştirildi. Elazığ’da tarımsal üretimi ve ürün çeşitliliğini artırmak, alternatif ürün desenini geliştirmek istediklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, "Paydaş kurumlar ile birlikte son birkaç yıldır yaptığımız demonstrasyon çalışmaları sonucu, lavanta bitkisinin hem sulu hem de kuru şartlarda ilimiz için uygun olduğunu tespit ettik. Bunun sonucunda Bakanlığımız ve İl Özel İdaresinin destekleri ile lavantanın dikim alanlarını artırmaya başladık. Lavanta yarı çalımsı çok yıllık bir bitki. Bitkinin çiçek ve saplarından elde edilen uçucu yağ özellikle ilaç, kozmetik, gıda ve temizlik sanayi olmak üzere birçok alanda kullanılıyor. Arılar lavantanın çiçeklerini çok seviyor. Bu bitkinin olduğu yerde arıcılık da yapılabilir. Çiçek açtığı zaman tarlalarda oluşan görsel şölen sayesinde insanlar burada fotoğraf çekiyor. Bu sayede turizme de önemli katkısı olacağını" dedi.

Tarla sahibi Songül Apaydın ise Tarım ve Orman Müdürlüğünün açtığı kurslar sayesinde lavanta bitkisi ile tanıştığını, boş olan tarım arazilerini, üretimi kolay, ekonomik değeri yüksek bu bitki ile değerlendirmek istediğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ