Elazığ’da 23 hizmet binası ’Erişilebilirlik Bayrağı’ aldı

Elazığ’da gerçekleşen denetimler sonucunda 23 hizmet binası ‘Erişilebilirlik Bayrağı’ aldı.

Çevre 22.02.2022 14:13:56 0
Elazığ’da 23 hizmet binası ’Erişilebilirlik Bayrağı’ aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2022 14:13

Elazığ’da gerçekleşen denetimler sonucunda 23 hizmet binası ‘Erişilebilirlik Bayrağı’ aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erişilebilir uygulamaların görünürlüğünün artırılması amacıyla Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan hizmet binaları, toplu taşıma araçları ve kent parklarında kullanılması amacıyla bayrak teslimi töreni yapıldı. İlk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Bakan Yardımcısı Fatma Öncü başkanlığında eş zamanlı ve çevrimiçi 81 il müdürlüğünün katılımıyla "Erişilebilirlik Logosu" tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantının ardından il genelinde Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan 23 hizmet binasına Erişilebilirlik Bayrağı teslim edildi. Program bayrağın göndere çekilmesiyle son buldu.

Erişilebilirlik hakkında bilgi veren Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ali Sait Çeçen, “Erişilebilirlik herkesin her hizmete bağımsız bir şekilde erişebilmesi ve güvenilebilir bir şekilde kullanılmasıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız 5378 sayılı kanunda yapılan değişiklikle illerimizde erişilebilirlik izleme ve denetleme komisyonları marifetiyle kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar ve açık alanlarda erişilebilirlik denetimleri yapıp erişebilir olan kurum, kuruluş ve özel alanlara, açık alanlara erişilebilirlik belgesi vermektedir. Bu anlamda Elazığ ilimizde şuana kadar toplam Bin 310 kamu kurum kuruluşu, özel kuruluş ile açık alanda denetimimiz gerçekleştirilmiş bunlardan 23 tanesi uygun bulunup bunlara erişilebilirlik belgesi sunulmuştur. Bugün yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın başkanlığında tüm illerde eş zamanlı olarak logo tanıtım töreni yapılmıştır. Biz de Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde erişilebilirlik belgesine sahip olduğumuz için bayrağımızı göklere çekeceğiz” dedi.

Programa, Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Ali Sait Çeçen, Elazığ SGK İl Müdür Vekili Sıtkı Erman, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ ve kamu kurum kuruluşların temsilcileri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ