Doktorlar, Sat Buzul Göllerine hayran kaldı

HAKKARİ (İHA) – Mersin’den gelen bir grup doktor, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Sat Buzul Göllerine hayran kaldı.

Çevre 12.07.2021 09:40:34 0
Doktorlar, Sat Buzul Göllerine hayran kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.07.2021 09:40

HAKKARİ (İHA) – Mersin’den gelen bir grup doktor, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Sat Buzul Göllerine hayran kaldı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘milli park’ ilan edilen Cilo ve Sat Dağlarında 4 mevsimin yaşanması, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Mersin’de çalışan doğa gezgini doktorlar, bölgede nam salan 3 bin 400 rakımdaki Sat Buzul Göllerini gezerek günün keyfini çıkardılar. Yüksekova Doğa Tutkunları Kulüp Başkan Yardımcısı Kahraman Aytan’ın rehberliğinde Sat Buzul Göllerini gezen doktorlar, karşılaştıkları manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Bölgenin doğa güzelliğine hayran kaldığını belirten Doktor Savaş Zeydanoğlu, “Türkiye’nin Alplerine yapılan bu heyecanlı güzel turumuz zorlu ama güzel bir ekiple gerçekleşti. Çocukluğumda Berçelan ve Cilo dağlarını her sabah uzaktan izleyerek bir gün o dağlarda gezeceğim günü hayal ettim ve bu güzel hayali güzel bir ekiple gerçekleştirdik. Ülkemizin en güzel ve en yüksek doğası güzel bir ekip ile yaşanarak keşfedildi” dedi.

Yüksekova’nın turizmin merkezi olması gerektiğini dile getiren Doktor Vasfi Çelik de, “Güzel bir ekiple uzak mesafeleri kat ederek ulaştığımız Hakkari’de bizi karşılayan dostlarımızın misafirperverliği eşsizdi. Sonrasında Berçelan Yaylasına çıktığımızda doğa bizi en güzel tonlarıyla karşıladı. Sabah küçük bir zirve yürüyüşü yaptık. Zirvede dağın göldeki yansıması eşsizdi. Doğa fotoğrafçıları için mükemmel enstantaneler sunuyor. Sonrasında Cilo’ya doğru yola çıktık. Cilo yürüyüş parkuru şelaleleri, yer yer kar birikintileri ve gölleri ile muhteşemdi. Ama şunu itiraf etmek gerekirse en güzeli Sat Gölleriydi. Doğası buz gibi, suyu unutulmayacak kadar güzeldi. Her şey için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yüksekova’nın yaz ve kış turizmine müsait olduğunu söyleyen Yüksekova Doğa Tutkunları Kulüp Başkan Yardımcısı Kahraman Aytan, “Yerli ve yabancı misafirleri Yüksekova’nın doğal güzellikleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu hafta Mersin’den misafirlerimiz var. Kendileri Bercelan Yaylası’nı, Cilo ve Sat dağlarında bulunan Sat Buzul Göllerini merak ettikleri için bizde 3 bin 400 rakımdaki Sat bölgesine getirdik. Doğaseverlerimiz Ciddi anlamda hayran kaldılar. Bende bölgedeki tüm doğal güzellikleri görmelerini sağladım ve ilçemizin güzelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ