Doğu Ekspresi ile geldiler, buz gibi gölde serinlediler

Doğu Ekspresi’nin seferlerinin başlamasıyla birlikte Kars’ta canlılık yaşanıyor. Doğu Ekspresi ile gelen yerli ve yabancı turistler serinlemek için kendilerini Çıldır Gölü’nün buz gibi sularına attılar.

Çevre 21.07.2021 09:53:58 0
Doğu Ekspresi ile geldiler, buz gibi gölde serinlediler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.07.2021 09:53

Doğu Ekspresi’nin seferlerinin başlamasıyla birlikte Kars’ta canlılık yaşanıyor. Doğu Ekspresi ile gelen yerli ve yabancı turistler serinlemek için kendilerini Çıldır Gölü’nün buz gibi sularına attılar.

Son yılların en sıcak yazının yaşandığı ve hava sıcaklığının 32 dereceyi gördüğü Kars’ta vatandaşlar kendilerini bayram tatilini fırsat bilerek Çıldır Gölü kıyılarına attı.

Kars’ta yaptığı hizmetlerle anılan dönemin Valisi Rahmi Doğan tarafından yaptırılan Kütük Ev bölgesine gelen vatandaşlar burada hem çam ağaçlarının gölgesinde aileleriyle birlikte piknik yapıyor, hem de Çıldır Gölü’nün buz gibi sularında yüzerek serinliyor. Çıldır Gölü’nde yüzen vatandaşlar İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından drone ile havadan görüntülendi.

Özellikle Doğu Ekspresi ile masalsı yolculuğun heyecanını yaşamak için Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelerek oradan da Doğu Ekspresi’yle 25 saat süren masalsı yolculuğun ardından Kars’a varan vatandaşlar otellerine yerleştikten sonra Çıldır Gölü’ne geliyor. Sıcak ve güneşli havayı değerlendiren vatandaşlar gönüllerince gölün serin sularında yüzmenin keyfini çıkarıyor.

“Anlatılmaz yaşanır”

Çıldır Gölü’nün çok güzel olduğunu belirten Mustafa Bilen, “Çıldır Gölümüz çok güzeldir. Ege Denizini aratmıyor. Suya girmek anlatılmaz yaşanır” dedi.

“Arkadaşlarla eğlenmeye geldik”

Arkadaşlarıyla birlikte Çıldır Gölü’ne geldiğini ifade eden Ferhat Bilen, “Çıldır Gölü’ne geldim, Çıldır Gölü çok güzel, serin suları, Akdeniz Ege’yi aratmıyor. Arkadaşlarla eğlenmeye geldik, eğleniyoruz” diye konuştu.

Bayram tatilini geçirmek üzere Kars’a geldiğine dikkat çeken Birkan Aksu da, “Çıldır Gölü’ne geldik, bayram tatiline 32 derece sıcakla geldik. Yüzmek için aynı zamanda da güneşlenmek için kuzenimle geldik. Hava güzel, göl gayet sıcak, su da sıcak, tatilimizi burada geçirmek istedik” şeklinde konuştu.

Çıldır Gölü’nün serin sularına kendilerini bırakan vatandaşlar, buz gibi sularda yüzerek serinlediler. Hava sıcaklığının 32 dereceyi gördüğü Kars’ta vatandaşlar sıcaktan kaçarak Çıldır Gölü kıyılarına kendilerini atıyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ