Depreme karşı yapılan çelik evler yükseliyor

ELAZIĞ DEPREMİNİN ARDINDAN KENT MERKEZİNDE BİNLERCE KONUTUN YAPIMI DEVAM EDERKEN, KÖYLERDE DE ÇELİKTEN PLANLANAN EVLER YÜKSELMEYE BAŞLADI. TOPLAMDA 300 KÖYDE BİN 15 ADET YAPILACAK OLAN KÖY EVLERİNİN İLK KISMININ İSE KASIM AYI İÇERİSİ

Çevre 28.10.2020 10:07:11 0
Depreme karşı yapılan çelik evler yükseliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.10.2020 10:07

Elazığ depreminin ardından kent merkezinde binlerce konutun yapımı devam ederken, köylerde de çelikten planlanan evler yükselmeye başladı. Toplamda 300 köyde bin 15 adet yapılacak olan köy evlerinin ilk kısmının ise Kasım ayı içerisinde teslim edilmesinin planlandığı bildirildi.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaralar sarılmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bin 15 adeti köy evi, toplamda 18 bin 868 konutun tamamlanması için başlatılan çalışmalar da aralıksız devam ediyor. Kent merkezinde hemen hemen her mahalle şantiye ye dönerken, köyler de de çelik konstrüksiyonlu evler hızla yapılıyor. Bu kapsamda Baskil, Sivrice, Maden ilçeleri ile merkeze bağlı 300 köyde planlanan bin 15 konutun bir çoğunda yer seçimi yapılarak, başlatılan çalışmalar da sürüyor. İlk çalışmanın başladığı Değirmenönü köyündeki çelik konstrüksiyonlu evlerde bitme aşamasına getirildi. İlk evlerin tamamlanmasının ardından Kasım ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği kaydedildi.Çelik konstrüksiyonlu yapılan evlerin yaklaşık 7.5 ile 8 arasında depreme dayanıklı ısı ve ses yalıtımlı olduğu kaydedildi.

24 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan depremi anımsatan İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, “Meydana gelen deprem nedeniyle hak sahibi olan ailelerimiz için Baskil, Sivrice, Maden ilçeleri ile merkeze bağlı köylerimizde köy konutları yapılmaya devam ediyor. Elazığ genelinde köylerimizde bin 15 tane konutun yer seçimi yapıldı ve inşaatlarına başlandı, bunlarda devam ediyor. Bu yapılar çelik konstrüksiyon konutlardır. Sıkıştırılmış betopan dediğimiz dış cephesi betopandan ve içi mineral yönünden yapılmış ısı ve sese dayanıklı yapılardır. Deprem bölgesinde yaşayan bir ilimiz için depreme dayanıklı yapılar olarak tamamlanarak hizmete sunulacak” dedi.

Dünyanın bir çok ülkesinde uygulaması yapılan ve kullanılan konutlar olduğunu vurgulayan Pıhtılı, “Farklı iklimlerde farklı deprem bölgelerinde kullanılan yapım yöntemiyle yapılıyor. Binanın temeli beton ve üst kısmında çelik konstrüksiyon dediğimiz yapı. Yaklaşık 7,5, 8 büyüklüğündeki bir depremde bile zarar görmeyecek yapılar. Bu nedenle özellikle deprem bölgelerinde AFAD konutlarının bu şekilde yapılmasına karar verildi. Bu aşamadan itibaren artık bu tip konutlar yapılıyor” diye konuştu.

3 ilçe ve merkeze bağlı olmak üzere yaklaşık 300 köyde konutların inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Pıhtılı, “Bir taraftan da yer seçimi çalışmaları yapılıyor. İnşaatın ilk başladığı yer Değirmenönü köyüdür. Burada konutlarımız tamamlanma aşamasında çevre düzenlemesinin akabinde önümüzdeki ay nasip olursa teslimata başlanacak. Yıl boyunca çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ