Depremde hasar alıp yıkılan binanın yeri bahçe oldu

DEPREMDE HASAR ALINCA YIKILAN BİNANIN ALANINA SEBZE EKTİ.

Çevre 4.07.2020 10:08:22 0
Depremde hasar alıp yıkılan binanın yeri bahçe oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2020 10:08

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alarak yıkılan binanın bir bölümüne bir vatandaş sebze ekmesi dikkat çekti.

Merkeze bağlı Sarayatik Mahallesi Adnan Orakçıoğlu Caddesi’nde bulunan 5 katlı bir bina, 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar aldı. Ekipler tarafından yıkılan binanın bulunduğu alan boş kaldı. Binanın yan tarafında yaşayan bir mahalle sakini ise boş kalan alanın bir kısmını değerlendirerek domates, biber ve salatalık fideleri ekti. Mahalle sakininin kurduğu tarlayı gören vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadı.

Yaşanan depremden dolayı 5 katlı binanın ağır hasarlı olduğunu ve ekipler tarafından yıkıldığını ifade eden Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, “Bu bina yaklaşık 2 ay önce alınan karar neticesinde yıkıldı. Mahallemizde ikamet eden ve yıkılan binanın yan tarafında oturan Ahmet amcamız da bu alanın boş olduğunu gördü. Şu an bir çalışma olmadığı içinde vatandaşımız burayı tarla olarak kullanmaya başladı. Domates ,biber,salatalık ve nane ekmiş. Yeşil bir alan güzelliği katmış vatandaşımız buraya”dedi.

Muhtar olarak kendisinin de zaman zaman sebzeleri suladığını ifade eden Şahinoğlu, "Peygamber efendimiz, öleceğinizi bilseniz de bir fidan dikin demiştir. Bende gelip sebzeleri fırsat buldukça suluyorum. Betonlardansa sebze ekilmesi daha iyidir. Vatandaşlar gelerek burada fotoğraf çekiyorlar. Çünkü şehir merkezinde böyle bir şeyin olması dikkat çekiyor. Sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. Genel de bu tür şeyler bahçelerde olur”ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Mahmut Döner ise,“25 yıldır bu mahallede yaşıyorum. İlk defa böyle bir şey gördük. Şehir merkezinde sebze ekiliyor. Bizimde ilk zamanlarda tuhafımıza gitti. Birçok kişi fotoğraf çekiyor. Bizlerde isteriz şehrimizin güzelleşmesini. Belki de Türkiye’de bir ilktir. Yeşillik her zaman güzeldi" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ