Definecilerin spiral ile taşlarını kestiği o mekan artık turizm merkezi olacak

Erzurum’da efsanelere göre Ferhat ile Şirin’in hikayesinin geçtiği yer olarak bilinen ve yıllardır atıl durumda olduğu için defineciler tarafından spiral ile taşları kesilerek zarar verilen Kolor Tepe ve kaya mezarlıkları Yakutiye Beledi

Çevre 20.08.2021 09:35:01 0
Definecilerin spiral ile taşlarını kestiği o mekan artık turizm merkezi olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.08.2021 09:35

Erzurum’da efsanelere göre Ferhat ile Şirin’in hikayesinin geçtiği yer olarak bilinen ve yıllardır atıl durumda olduğu için defineciler tarafından spiral ile taşları kesilerek zarar verilen Kolor Tepe ve kaya mezarlıkları Yakutiye Belediyesinin çalışmaları sonucu turizme kazandırılıyor.

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Umudum Mahallesi’nde bulunan Kolor Tepe yenilenen yüzüyle 29 Ağustos’ta düzenlenecek törenle ziyaretçilerine açılacak. Dumlu Dağı’nın güney eteklerinde bulunan tepe içerisindeki kaya mezarlıkları ve Ferhat ile Şirin efsanesiyle ünlü olan mekan yıllarca defineciler tarafından büyük hasara uğratılmıştı. Öyle ki define avcıları tarihi mekana jeneratör götürerek içerisinde bulunan taşları spiral ile kesip zarar verdi.

Umudum Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine Yakutiye Belediyesi alanda çalışma başlatarak çevre düzenlemesi yaptı. Tepenin hemen yanında bulunan ormanlık alan ise mesire alanına çevrildi. Çalışmalarını hızla sürdüren belediye ekipleri alan düzenlemesinde sona gelirken Kolor Tepe’nin 29 Ağustos’ta yapılacak olan törenle turizme açılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum ovasının tarihin her sayfasında yer aldığını ifade ederek, “Buranın çok fazla ziyaretçisi oluyordu. Bizlerde bir takım düzenlemelerle turizmin daha etkin kullanılması adına düzenlemeler yapıyoruz. Hemen aşağısında buraya ait bir mesire alanı yapıyoruz. Erzurum ovası tarihin her sayfasında önemli yer tutmuştur. Burada 29’unda bir açılış yapacağız. Yine aynı gün Rahvan At Yarışları düzenleyeceğiz. Köylülerimizde kültürel etkinliklerine sahip çıkıyorlar. Buranın rivayetlerinden birisi Ferhat ile Şirin’in hikayesinin geçtiği söyleniyor. Bizler Erzurumlu olarak öyle umuyoruz” dedi.

Ayrıca Uçar, definecilere bundan sonraki süreçte fırsat vermeyeceklerini aktararak, “Buranın artık bir görevlisi olacak. Artık ziyaretçiler ile dolup taşacağız için definecilere ve art niyetli kişilerden tarihi eserimizi kurtarmaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ