Definecilerin spiral ile taşlarını kestiği o mekan artık turizm merkezi olacak

Erzurum’da efsanelere göre Ferhat ile Şirin’in hikayesinin geçtiği yer olarak bilinen ve yıllardır atıl durumda olduğu için defineciler tarafından spiral ile taşları kesilerek zarar verilen Kolor Tepe ve kaya mezarlıkları Yakutiye Beledi

Çevre 20.08.2021 09:35:01 0
Definecilerin spiral ile taşlarını kestiği o mekan artık turizm merkezi olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.08.2021 09:35

Erzurum’da efsanelere göre Ferhat ile Şirin’in hikayesinin geçtiği yer olarak bilinen ve yıllardır atıl durumda olduğu için defineciler tarafından spiral ile taşları kesilerek zarar verilen Kolor Tepe ve kaya mezarlıkları Yakutiye Belediyesinin çalışmaları sonucu turizme kazandırılıyor.

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Umudum Mahallesi’nde bulunan Kolor Tepe yenilenen yüzüyle 29 Ağustos’ta düzenlenecek törenle ziyaretçilerine açılacak. Dumlu Dağı’nın güney eteklerinde bulunan tepe içerisindeki kaya mezarlıkları ve Ferhat ile Şirin efsanesiyle ünlü olan mekan yıllarca defineciler tarafından büyük hasara uğratılmıştı. Öyle ki define avcıları tarihi mekana jeneratör götürerek içerisinde bulunan taşları spiral ile kesip zarar verdi.

Umudum Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine Yakutiye Belediyesi alanda çalışma başlatarak çevre düzenlemesi yaptı. Tepenin hemen yanında bulunan ormanlık alan ise mesire alanına çevrildi. Çalışmalarını hızla sürdüren belediye ekipleri alan düzenlemesinde sona gelirken Kolor Tepe’nin 29 Ağustos’ta yapılacak olan törenle turizme açılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum ovasının tarihin her sayfasında yer aldığını ifade ederek, “Buranın çok fazla ziyaretçisi oluyordu. Bizlerde bir takım düzenlemelerle turizmin daha etkin kullanılması adına düzenlemeler yapıyoruz. Hemen aşağısında buraya ait bir mesire alanı yapıyoruz. Erzurum ovası tarihin her sayfasında önemli yer tutmuştur. Burada 29’unda bir açılış yapacağız. Yine aynı gün Rahvan At Yarışları düzenleyeceğiz. Köylülerimizde kültürel etkinliklerine sahip çıkıyorlar. Buranın rivayetlerinden birisi Ferhat ile Şirin’in hikayesinin geçtiği söyleniyor. Bizler Erzurumlu olarak öyle umuyoruz” dedi.

Ayrıca Uçar, definecilere bundan sonraki süreçte fırsat vermeyeceklerini aktararak, “Buranın artık bir görevlisi olacak. Artık ziyaretçiler ile dolup taşacağız için definecilere ve art niyetli kişilerden tarihi eserimizi kurtarmaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ