Dağ keçileri yola indi, onları görenler cep telefonuna sarıldı

Tunceli’de, tuz ihtiyaçlarını gidermek için karayoluna kadar inen dağ keçilerini gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla hem görüntüledi hem de öz çekim yaptı.

Çevre 21.05.2019 10:59:00 0
Dağ keçileri yola indi, onları görenler cep telefonuna sarıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.05.2019 10:59

Tunceli’de, tuz ihtiyaçlarını gidermek için karayoluna kadar inen dağ keçilerini gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla hem görüntüledi hem de öz çekim yaptı.

Tunceli- Hozat İlçesi yolunda koruma altında olan dağ keçileri, yola kadar indi. Yolu kullanan vatandaşlar ise dağ keçilerini görünce büyük bir sürpriz yaşadı. Bir anda karşılarında asfaltta tuz ihtiyaçlarını gidermek için karayoluna kadar inen dağ keçilerini gören vatandaşlar, cep telefonlarına sarılarak o anları kaydetti. Yöre insanları tarafından kutsal kabul edilen dağ keçilerini ilk kez bu kadar yakından görmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar, öz çekim yapmayı da ihmal etmedi.

Hozat ilçesine doğru giden CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da o anlara şahit oldu. Gördüğü manzarayı "Herkese nasip olmayacak bir güzellik" diye nitelendiren Milletvekili Şaroğlu, "Bu coğrafyada yaşamak ne kadar güzel. Her insanın mutlaka gelip bu coğrafyayı görmesini istiyoruz" dedi.

İstanbul’dan tatil için Tunceli’ye gelen İnan Balca, çok güzel bir görüntüyle karşılaştığını belirterek, bu güzelliklerin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Gördüğü manzaranın muhteşem olduğunu belirten Fulya Özdemir ise, "Çok güzel görünüyorlar. İnsanlardan kaçmıyorlar da. Tabi insanlar onlara zarar vermediği sürece. Muhteşem bir şeye denk geldik. O yüzden çok mutluyum" diye konuştu.

Doğayla, hayvanlarla iç içe olmanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Düzgün Uluç da, "Bizden çekinmiyorlar. Bu da bize mutluluk veriyor. Bambaşka bir duygu" diyerek düşüncelerini aktardı.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 2018 yılının son günlerinde il genelinde valilik kararıyla başta yaban keçisi, ur keklik yine koruma altında olan vaşak, kurt, boz ayı gibi hayvanların avlanmasını yasaklamıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ